Seinäjokelaislähtöinen Toni Lehtinen JJK Jyväskylän uudeksi päävalmentajaksi

Lehtisen kanssa on solmittu kolmivuotinen valmentajasopimus. Hän työskentelee parhaillaan Seinäjoen Jalkapallokerhossa kakkosvalmentajan roolissa.

Toni Lehtinen on valittu JJK:n uudeksi päävalmentajaksi. Kuva: Yle/Antti Koivukangas

JJK Jyväskylän uudeksi päävalmentajaksi ensi kaudelle on valittu seinäjokelaislähtöinen Toni Lehtinen. Lehtisen kolmivuotinen valmentajasopimus käsittää kaudet 2022–2024 ja on muotoa 2+1. Hän aloittaa tehtävässään joulukuun alussa.

– Olen hyvin innostunut ja myös kiitollinen JJK:lle, joka tarjoaa minulle sauman ottaa seuraava steppi valmentajaurallani, Lehtinen kommentoi

Lehtinen työskentelee parhaillaan Seinäjoen Jalkapallokerhossa (SJK) kuluvan kauden loppuun asti kakkosvalmentajan roolissa.

SJK:n organisaatiossa UEFA A-valmentajatutkinnon vuonna 2019 suorittanut Toni Lehtinen on toiminut sekä Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen että SJK:n kakkosjoukkueen ja akatemian kakkosvalmentajana ja A- sekä B-junioreiden päävalmentajana. Hän päätti oman pelaajauransa kauden 2016 lopussa.

Pelaajaurallaan Lehtinen heilutti maaliverkkoja pelaamassaan yli 200 Veikkausliigaottelussa 73 kertaa ja voitti kaksi liigamestaruutta. Lisäksi tilille kertyi kaksi cup-kannua sekä yksi liigacup-voitto. Ulkomailta pelikokemusta kertyi Kreikan ja Sveitsin pääsarjoista ja A-maajoukkueessa hän pelasi kolmesti.

– Tonin pitkä valmentajasopimus on erittäin tärkeä palanen seuran seuraavia kehitysaskelia rakennettaessa. Kolmen viimeisen kauden aikana seuran toimintaa on kehitetty monilla tasoilla ja nyt on urheilullisesti seuraavan askeleen aika, toteaa JJK Jyväskylä ry:n puheenjohtaja Tom Nevanpää.

JJK:n edustusjoukkue pelaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosessa. Seuran tavoitteena on seuraavaksi, nykyisen joukkueen vahvojen esitysten ja nuorten pelaajien esiinmarssin myötä, viimeistään ensi kaudella sarjanousu ja sen jälkeen sarjapaikan vakiinnuttaminen Ykkösessä.