1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin lentokentän kehittäminen ja parannustyöt jatkuvat – lentobensiiniaseman kaivuutyöt aloitetaan lähiaikoina

Liikenne lentokentällä yleistynee tulevaisuudessa myös muunlaisissa yhteyksissä. Mikkelin lentokentän kerrotaan herättäneen kiinnostusta esimerkiksi ilmailun harrastelijapuolen keskuudessa. Mahdollisen tilauslentotoiminnan osalta on myös aloitettu selvitystyöt.

Viimeiset reitti- ja tilauslennot Savonlinnan lentokentällä toteutui viime huhtikuussa 2020. Kuvituskuva. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Mikkelin lentokentän kehittäminen ja parannustyöt etenevät.

Esimerkiksi kentälle kaavaillun lentobensiini- ja lentopetrooliaseman kaivuutöiden kerrotaan käynnistyvän lähiviikkoina.

Kesän aikana on kaikkiaan herätelty Mikkelin lentokentän lentotoimintaa pitkän tauon jälkeen. Kentällä on järjestetty liikennelentäjäkoulutusta ja kentälle tuotu konekalusto. Liikennelentäjäkoulutuksen on aloittanut kaksi oppilasta.

Liikennettä kentällä on lisännyt myös kesällä alueella toteutetut palolennot. Kaikkiaan palolentoja on suoritettu kesän aikana noin 100, joiden aikana karkeasti 40 vapaaehtoista ovat kerryttäneet kokemusta palolentotoimintatehtävissä.

Lue myös:

Mikkelin lentokentällä liikenne vilkastumaan päin tauon jälkeen: kentällä järjestetty koulutusta, palolentoja ja liikennelentojakin