Hyppää sisältöön

Lappeenrannan kaupunki järjestää Kisapuiston jääpallohallista avoimen tarjouskilpailun

Lappeenrannan kaupunki sitoutuu ostamaan jääaikaa samalla summalla, mikä kaupungilta nykyisin menee tekojääradan ylläpitoon ja huoltoon.

Kisapuiston tekojäärata näyttää kesällä tältä. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Lappeenrannan jääpallohallihanke nytkähtää tällä viikolla eteenpäin.

Lappeenrannan kaupunki järjestää jääpallohallista avoimen tarjouskilpailun.

Tavoitteena on saada hallille yrittäjä, joka rakennuttaa hallin ja vastaa myös jääpallohallin toiminnasta.

Lappeenrannan kaupunki ei investoi halliin, vaan sitoutuu ostamaan jääaikaa 325 000 eurolla vuodessa. Summa on sama, mikä kaupungilta nykyisin menee tekojääradan ylläpitoon ja huoltoon.

Kisapuiston tekojääradasta on tulossa Suomen ensimmäinen kansainväliset vaatimukset täyttävä jääpallohalli. Pelialueen koko on 100 x 60 metriä ja hallin 110 x 80 metriä. Korkeutta tulee olemaan 12 metriä.

– Nykyiselle jääpalloareenalle rakennetaan siis seinät ja katto ja tuhannen hengen katsomo, kuvailee vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalainen.

Tekojääradan nykyinen kaupungin omistama konehuone- ja huoltorakennus siirtyy tulevassa sopimuksessa yrittäjän käyttöön ja vastuulle. Jääpallohallin käyttäjiltä perittävät maksut jäävät yrittäjälle.

Lappeenrannan kaupungilla on jääpallohallista aiesopimus imatralaisen Aviasport Areena -yhtiön kanssa. Aiesopimus ei Ruotsalaisen mukaan sido kumpaakaan osapuolta.