Jukureiden viime kauden tulos roimasti miinuksella suurista säästöistä huolimatta

Jukureissa tehtiin 1,2 miljoonan säästöt viime kaudella, mutta samanverran tuli myös takkiin, kun pelejä pelattiin ilman yleisöä.

Nimekkäitä pelaavia vilisevä ja Olli Jokisen luotsaama Jukurit tapasi ensimmäisessä kotikentällä käydyssä harjoitusottelussa kuopiolaisen Kalpan. Kuva: Petri Vironen / Yle

Mikkeli Jukureiden tulos painui selvästi miinukselle viime kaudella.

Jukurit HC Oyn liikevaihto oli noin 2,6 miljoonaa ja tulos oli reilu 280 000 euroa tappiollinen. Viime kausi pelattiin marraskuun lopusta alkaen ilman yleisöä, ja siten myös ilman lippu- ja ravintolatuloja. Tilikauden tuloista jäi saamatta reilu kolmannes eli 1,2 miljoonaa euroa verrattuna edelliseen kauteen.

Erilaisten säästötoimien ja valtion tukien avulla tulosta saatiin kuitenkin korjattua suurin piirtein samaisen 1,2 miljoonan verran.

Jukurit pelasi tiistaina 24. elokuuta ensimmäisen harjoituspelinsä kotikaukalossaan Mikkelin Ikioma Areenalla. Olli Jokisen valmentama Jukurit peittosi kuopiolaisen Kalpan 4-0.

Jukureiden Jukureiden faniryhmän puheenjohtaja Peku Pulkkinen seurasi peliä hyvillä mielin. Pulkkisen mielestä Jukureissa näkyy selvä muutos ja nimenomaan hyvään suuntaan.

– Kyllä tämä yllättävän hyvälle näyttää.

Millaisia odotuksia faneilla on tulevan kauden suhteen?

– Ainakin pudotuspeleihin mennään. Katsotaan sitten kauden mittaan pitääkö odotuksia vielä korottaa, Pulkkinen sanoo.

Tulevan kauden ensimmäinen Jukuri-ottelu pelataan 10. syyskuuta Ikioma Areenalla, jolloin vastaan asettuu KalPa.