Katalysaattorivarkaita jälleen liikkeellä eri puolilla Pohjois-Savoa

Katalysaattoreita on varastettu autoista Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Varkaudessa.

Katalysaattoreita viedään autoista leikkaamalla sen kiinnikkeet irti. Kuva: Julia Andersson

Pohjois-Savossa on varastettu autoista useita katalysaattoreita runsaan viikon aikana. Katalysaattorivarkauksia on sattunut ainakin Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Varkaudessa.

Poliisin mukaan Kuopiossa katalysaattorivarkaat ovat mahdollisesti olleet liikkeellä punaisella ja harmaalla Audilla. Epäiltyjä tekijöitä on ollut liikkeellä useita. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumista ja ajoneuvojen liikkeistä.

Viikko sitten Varkaudessa vorot olivat irroittamassa katalysaattoria autosta, kun paikalle tuli sivullinen henkilö ja varkaat lähtivät karkuun. Lähistöltä löytyi kuitenkin auto, josta katalysaattori oli jo viety.

Katalysaattorivarkaudet tapahtuvat enimmäkseen öisin. Katalysaattori irrotetaan leikkaamalla sen asennuskiinnikkeet irti. Katalysaattoreissa on arvometalleja, minkä takia niitä myydään romuliikkeisiin ja metallit kierrätetään uudelleen autoteollisuuden käyttöön.

Osa varkaista jättää suomalaiset romuliikkeet väliin ja vie katalysaattoreita myös suoraan ulkomaille. Näin toimivat etenkin järjestäytyneet rikollisryhmät.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.