Hyppää sisältöön

Nuoren naisen Turussa siepannut mies teki uhrilleen seksuaalista väkivaltaa asunnollaan Säkylässä – oikeus tuomitsi yli seitsemäksi vuodeksi vankeuteen

Vapaudenriisto kesti yli kolme vuorokautta. Sen jälkeen mies kuljetti uhrin tämän kodin läheisyyteen.

Oikeus katsoi, että rikos tehtiin erityisen julmalla ja nöyryyttävällä tavalla. Kuva: Ari Welling / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 52-vuotiaan miehen seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä raiskauksesta. Tapaus liittyi viime vuoden marraskuussa tapahtuneeseen nuoren naisen katoamiseen.

Oikeuden mukaan vastaaja hyökkäsi 18-vuotiaan naisen kimppuun yöaikaan Turussa. Mies kiinnitti uhrille käsiraudat, suukapulan ja siteen silmille sekä muovipussin päähän. Sen jälkeen mies talutti uhrin autoon ja kuljetti hänet asunnolleen Säkylään.

Asunnolla mies pakotti naisen sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa tai sen uhkaa. Mies myös valokuvasi uhria ja otti hänestä videoita. Vapaudenriisto kesti yli kolme vuorokautta. Sen jälkeen hän kuljetti uhrin tämän kodin läheisyyteen.

Oikeus arvioi, että raiskauksesta on aiheutunut erityisen tuntuvaa henkistä kärsimystä ja se on tehty julmalla ja nöyryyttävällä tavalla

Vankeuden lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia lähes 33 000 euroa.

Tuomittu Petri Olavi Mölsä on tunnustanut menettelyn ja myöntänyt syyllistyneensä törkeään vapaudenriistoon.

Lue lisää:

.
.