Hyppää sisältöön

Malminetsintäyhtiö Latitude 66 Cobalt myydään sveitsiläiselle SunMirror AG:lle

Latitude 66 Cobalt toimii Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla yhteensä 18 kunnan alueella ja sillä on varauksia kaikkiaan useiden tuhansien neliökilometrien alueella.

Kesällä 2021 Latitude 66 Cobalt suoritti lentotutkimuksia muun muassa Peräpohjolan alueella. Kuva: Latitude 66 Cobalt Oy

Lapissakin laajoja aluevarauksia tehnyt malminetsintäyhtiö Latitude 66 Cobalt myydään sveitsiläiselle SunMirror AG:lle.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että sveitsiläinen malminetsintäyhtiö ostaa Latitude 66 Cobalt Oy:n tai vaihtoehtoisesti sen emoyhtiön Latitude 66 Cobalt Ltd:n. Kauppasumma on 45 miljoonaa euroa.

Kobolttiin ja muihin teknologiamineraaleihin erikoistunut malminetsintäyhtiö Latitude 66 Cobalt toimii Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla yhteensä 18 kunnan alueella ja sillä on varauksia kaikkiaan useiden tuhansien neliökilometrien alueella.

Varausalueissa mitattuna yhtiö on suurin Suomessa malminetsintää tekevä yhtiö. Latitude 66 Cobalt jatkaa kaupan toteutuessa toimintaansa omana yksikkönään, eikä yritysjärjestelyillä ole vaikutusta yhtiön henkilöstön asemaan.

Latitude 66 Cobalt kehittää koboltti-kultakaivosta Kuusamon Juomasuon kaivospiirin alueella ja koboltti-kuparikaivosta Posion Haarakummun alueella.

– Kauppa tulee merkitsemään voimakasta investointien ja henkilöstön kasvua Suomessa tekemäämme malminetsintään. Kaupan jälkeen resurssimme myös Kuusamon Juomasuon ja Posion Haarakummun kobolttikaivoshankkeiden kehittämiseen ovat nykyistäkin paremmat, kertoo tiedotteessa yhtiön toimitusjohtaja Thomas Hoyer.

.
.