Kainuun karhujen poikkeusluvista käytetty Kainuussa yli puolet: metsästystä on valvottu usealta taholta

Vilkkainta on ollut Etelä-Kuhmon alueilla, joissa on ollut suurin metsästyspaine.

Poliisista kerrotaan, että he tarkastivat sorsan -ja karhunmetsästyksen alussa 18 metsästäjää, tarkastukset johtivat yhteen sakkoon ja yhteen rikosilmoitukseen. Kuva ei liity tapauksiin. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Kainuun karhujen poikkeusluvista on viikon metsästyksen jälkeen käytetty yli puolet. Sotkamossa on kaatunut viisi karhua ja Kuhmossa 13. Sekä poliisi että erätarkastajat ovat valvoneet viikko sitten alkanutta metsästystä.

Poliisista kerrotaan, että he tarkastivat sorsan- ja karhunmetsästyksen alussa 18 metsästäjää, tarkastukset johtivat yhteen sakkoon ja yhteen rikosilmoitukseen.

Erätarkastaja Seppo Toikkanen Metsähallituksesta kertoo valvoneensa metsästystä Kuhmon ja Sotkamon alueella. Toikkanen sanoo, että asiat ovat olleet hyvin. Vilkkainta on ollut Etelä-Kuhmon alueilla, joissa on ollut suurin metsästyspaine.

Kuhmossa voidaan kuluvalla kaudella poikkeusluvalla metsästää 20 karhua, Sotkamossa yhdeksän, Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan muodostamalla alueella kaksi karhua sekä Kajaanissa yksi karhu.

Viime vuonna poikkeusluvat myönnettiin 16 karhun pyyntiin, joilla saatiin saaliiksi 15 karhua.

Poronhoitoalueella karhun metsästys tapahtuu maa- ja metsätalousministeriön asettamin kiintiöin. Kiintiö on tänä vuonna yhteensä enintään 90 karhua, josta itäiselle poronhoitoalueelle on asetettu 70 karhun kiintiö ja läntiselle 20 yksilöä. Suomussalmi kuuluu itäiseen kiintiöön ja Hyrynsalmi sekä Puolangan poronhoitoalueen puoleinen alue läntiseen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.