1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalinen häirintä

Oletko kokenut tai nähnyt lasten ja nuorten seksuaalista häirintää somessa? Keräämme kokemuksia laajasta, mutta pahasti piilossa olevasta ongelmasta

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö sosiaalisessa mediassa on poliisin ja useiden lastensuojelujärjestöjen mukaan hälyttävän yleistä. Oletko sinä nähnyt tai kokenut seksuaalista häirintää somessa? Tai ovatko lähipiirissäsi lapset tai nuoret kertoneet ilmiöstä? Vastaa kyselyymme aiheesta!

Keräämme kokemuksia millaista seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä nuoret kohtaavat somessa. Kuva: Isto Janhunen /Yle

Selvitämme tällä kyselyllä kokemuksia lasten ja nuorten kohtaamasta seksuaalisesta häirinnästä ja hyväksikäytöstä somessa.

Ylen lastensuojelujärjestöille ja Rikosuhripäivystykseen tekemän selvityksen mukaan lasten seksuaalinen hyväksikäyttö sosiaalisessa mediassa on hälyttävän yleistä. Myös poliisi vahvistaa saman havainnon.

Kerro meille oletko sinä nähnyt tai kokenut lapsena tai nuorena seksuaalista häirintää tai hyväksikäyttöä? Entä onko lähipiirissäsi oleva lapsi tai nuori saanut seksuaalissävytteisiä viestejä somessa?

Toivomme, että jätät etu- ja sukunimesi sekä yhteystietosi kyselyn lopussa. Saatamme olla vastanneisiin yhteydessä lisätietojen saamiseksi. Vastauksia voidaan tarvittaessa käyttää nimettöminä osana aiheesta tehtävää juttua.

Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ja niitä käsittelevät vain kyseistä juttua tekevät Ylen toimittajat.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.