Uudistunut Mikkelin Jukurit valmistautuu Liiga-kauteen – Päävalmentaja Olli Jokinen: "Vähimmäistavoite on mennä suoraan pudotuspeleihin"

Jukurit on tälle kaudelle hankkinut nimekkäitä tekijöitä niin valmennukseen kuin kaukaloonkin. Odotukset ovat hyvin korkealla ja joukkueen tekemiseen on tullut paljon uutta.

Olli Jokinen on kuulemma tuonut kaukaloon vivahteita pohjoisamerikkalaisesta pelistä vierumäkeläisten oppien sijaan. Kuva: Petri Vironen / Yle

Mikkelin Jukureiden kuudes Liiga-kausi starttaa Mikkelin jäähallilla perjantaina 10. syyskuuta, kun vastaan asettuu kuopiolainen KalPa. Harjoitusotteluissa on jo nähty aiempaa aktiivisempi joukkue ja samaa on luvassa Liigassakin, lupaa uusi päävalmentaja Olli Jokinen.

– Me halutaan olla joukkue, joka pelaa aktiivisesti, eikä lähdetä vaan selviytymään. Myös taklauspelaaminen on monelle uutta, vaikka se on iso arvo meidän joukkueessa, Jokinen toteaa.

Jokisen mukaan Jukurit paljastaa kapteeniston ja joukkueen viralliset tavoitteet perjantaina 3. syyskuuta, kun kaikki harjoituspelit on pelattu. Henkilökohtaisena tavoitteenaan Jokinen pitää läsnäoloa ja pelaajien auttamista kaikessa arkisessa tekemisessä. Eikä joukkueenkaan tavoite ole enää suuri salaisuus.

– Vähimmäistavoite on mennä suoraan pudotuspeleihin, Jokinen toteaa

Kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen yhtyy Jokisen näkemykseen, mutta muistuttaa, ettei muutosta synny hetkessä.

– Joukkue on paperilla Jukuri-historian paras liigajoukkue, mutta se ei välttämättä tarkoita, että jäällä oltaisiin. Kunhan saadaan Ollin avulla pelaajista paras ulos, niin meillä on mahdollisuudet pärjätä.

Ei enää vierumäkeläisiä metodeja

Uusi valmennus ja uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen uudenlaisia metodeja ja uutta puhtia. Hyökkääjä Jesper Piitulaisen mukaan Jokisen valmennustyyli poikkeaa selvästi aiemmasta.

– Hänen metodinsa ei ole peräisin Vierumäeltä, kuten monella muulla Suomen valmentajalla. Hän tuo vivahteita Pohjois-Amerikan pelistä: uutta näkemystä pelitilanteisiin ja harjoittelupankkikin on erilainen, Piitulainen sanoo.

Jukurit ovat olleet alkuvuoden aikana paljon esillä mediassa uuden valmennuksen ja uusien konkaripelaajien vuoksi.

– Toivottavasti tämä hype konkretisoituu niin, että saadaan pelipäivinä Kalevankankaalle kunnon karnevaalit. Ja tietysti positiivista vaikutusta toivoo myös tuloksiin, Piitulainen sanoo.

Millaisia odotuksia sinulla on Jukureiden kaudelle? Voit keskustella aiheesta 1.9. klo 23.00 saakka.