Sosterin alue siirtyi kiihtymisvaiheeseen pahentuneen koronatilanteen vuoksi – Savonlinnan Juvolan koulu suljetaan loppuviikoksi

Sairaanhoitopiirin alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi odotetusti siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheeseen tiistaina. Eilen sairaanhoitopiiri Sosteri tiedotti 29 uudesta koronaviruksesta, jonka jälkeen on todettu kuusi uutta tartuntaa.

Kuva: Esa Huuhko / Yle

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alue siirtyy koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen. Koronan pandemiatilannetta kuvataan kolmiportaisella asteikolla, jossa vaiheet ovat vakavuuden mukaan perusvaihe, kiihtymisvaihe ja vakavin, eli leviämisvaihe.

Eilisen jälkeen on todettu myös kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Myös Sosterin kuntayhtymähallitus päätti Savonlinnan Juvolan koulun sulkemisesta ensi lauantaihin saakka. Päätöstä perustellaan koronavirusaltistumisilla.

Sairaanhoitopiirin mukaan tartuntojen määrä on lisääntynyt alueella voimakkaasti ja alueella on todettu useita koulualtistumisia useissa kouluissa. Tunnettujen tartuntaketjujen lisäksi on ilmennyt uusia ketjuja. Kuitenkin sairaanhoitopiiristä arvioidaan, että tartunnat ovat edelleen kohtuullisen hyvin jäljitettävissä.

Alueella tehdään myös aktiivisesti koronavirustestausta. Sairaanhoitopiirissä otettiin viime viikolla yhteensä 1300 koronavirustestiä.

Sairaanhoitopiiristä korostetaan, että kiihtymisvaiheeseen liittyen ravintolatoimintaan mahdollisesti tulevat muutokset tehdään valtioneuvoston päätöksellä. Myös Aluehallintovirasto arvioi myöhemmin, onko alueella tarpeen tehdä yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamispäätöstä.

Lue myös: