Nyt myös Haaparannalta, Pajalasta ja Kiirunasta pääsee saapumaan Suomeen ilman rokotetodistusta ja koronatestiä

Valtioneuvosto tarkensi listaansa maista ja alueista, joista pääsee saapumaan Suomeen ilman rokotetodistusta ja koronatestiä. Uusia alueita ovat Ruotsin Haaparanta, Pajala ja Kiiruna.

Haaparannalta pääsee Suomeen ilman rokotetodistusta ja koronatestiä. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Ruotsin Haaparannalta, Pajalasta ja Kiirunasta pääsee saapumaan Suomeen ilman rokotetodistusta tai koronatestiä. Valtioneuvoston asetus tuli voimaan keskiviikkona.

Velvollisuus esittää rokotetodistus ja osallistua koronatestiin ei koske henkilöitä, jotka saapuvat Suomeen sellaisesta maasta tai sellaiselta alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä. Näitä alueita ovat tällä hetkellä muun muassa Pohjois-Norjan ja Pohjois-Ruotsin alueet sekä esimerkiksi Kiina.

Näistä maista tai alueilta tulevilta henkilöiltä ei myöskään edellytetä toista koronatestiä Suomeen saapumisen jälkeen.

Useasta muusta maasta tai alueelta saapuvalta henkilöiltä edellytetään edelleen luotettavaa todistusta kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista, saadusta koronavirusrokotussarjasta tai ennen Suomeen saapumista tehdystä negatiivisen tuloksen osoittavasta luotettavasta koronavirustestistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.