1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eno

Enolaiset toivat uudesta koulusta koko kylän yhteistä olohuonetta

Vanhempien ja alueen järjestöjen ajatuksia uudesta koulurakennuksesta ja sen pihasta kartoitettiin työpajassa elokuun lopulla. Paikalla oli 12 enolaista. Joensuun kaupunki rakennuttaa Enoon yksisarjaisen alakoulun kesään 2024 mennessä.

Havainnekuva kertoo, miten uusi koulurakennus sijoittuu nykyiseen Enon koulukeskukseen. Kuva: Tommi Rautio / Joensuun kaupunki

Enon uudesta koulusta toivotaan kyläläisten yhteistä kokoontumispaikkaa.

Vanhempien ja alueen järjestöjen ajatuksia koulurakennuksesta ja sen pihasta kartoitettiin työpajassa elokuun lopulla. Paikalla oli 12 enolaista.

Toiveissa on siis kaikkien enolaisten yhteinen olohuone, jonne on helppo tulla. Tätä palvelisi esimerkiksi keittiönurkkaus, joka nousi niin alueen nuorten kuin järjestöjenkin toiveissa kärkipäähän.

Tiloista pitää tehdä helposti muunneltavia, jolloin ne palvelevat mahdollisimman montaa toimijaa niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin. Iltakäyttäjät esittivät toiveen riittävistä säilytystiloista, jolloin tavaroita ei tarvitsisi kuljetella.

Joensuun kaupunki rakennuttaa Enoon yksisarjaisen alakoulun, jossa huomioidaan myös Louhiojan koulun oppilaiden mahdollinen siirtyminen tulevaisuudessa.

Uusi koulu valmistuu kesällä 2024, joten oppilaat pääsevät tiloihin heti syyslukukauden alusta.

Kaunki tiedottaa, että myös koulun oppilaat, henkilökunta ja alueen nuoret ovat jo osallistuneet koulun suunnitteluun omissa työpajoissaan.

Koulun suunnitteluun ja työpajojen materiaaleihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa joensuu.fi/enon-uusi-koulu (siirryt toiseen palveluun).