1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelit

Mediat: Jälleen suomalainen pelifirma myytiin ulkomaille kovaan hintaan – israelilaisfirma maksaa sisustuspeliyhtiöstä 360 miljoonaa

Reworks on pelistudio, joka yhdistää elämäntapasisältöä sosiaaliseen pelaamiseen. Redecor on sen menestyspeli, jolla sisustetaan kotia. Redecorin pohjalle rakennetaan tulevaisuudessa mahdollisesti muun muassa autoihin tai muotiin liittyvä peli.

Redecor-sisustuspeli on erityisesti naisten suosiossa. Kuva: Samuli Huttunen / Yle

Uutistoimisto Bloombergin mukaan (siirryt toiseen palveluun) israelilainen Playtika ostaa suomalaisen Reworks-pelistudion noin 360 miljoonalla eurolla. Playtika saa kaupassa 80 prosenttia Reworksin osakkeista. Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Playtika tunnetaan muun muassa Bingo Blitz ja Slotomania -peleistään.Yhtiö voi hankkia myöhemmin loputkin Reworksin osakkeet, jolloin hinta asettuu 1 - 169 miljoonan euron välimaastoon, riippuen Reworksin tuloksesta.

Suomalaisyhtiön osto on Playtikan kahdeksas ja suurin yrityskauppa. Reworksiläisiä Playtikalle siirtyy noin 35 henkilöä. Kaikkiaan Playtikalla on nelisentuhatta työntekijää. Reworksin liikevaihto oli viime vuonna 41,8 miljoonaa euroa ja tulos vajaat 300 000 euroa.

Bloombergin mukaan Playtikalla on 36 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää. Reworksin myynti kasvattaa Playtikan myyntiä noin 25 miljoonaa euroa tänä vuonna. Yhtiö itse arvioi myynnin nousevan kaikkiaan tänä vuonna 2,2 miljardiin euroon. Playtika on listautunut myös USA:n Nasdaq-teknologiapörssiin.

Reworksin omistajia ovat ruotsalainen pääomasijoitusrahasto EQT Ventures, suomalainen pelialan rahasto Play Ventures, sijoitusyhtiö Big Bets sekä Reworksin perustajat ja työntekijät.

Suomalaisia yrityksiä, varsinkin pelia-alan yrityksiä on myyty ulkomaille viime vuosina tiuhaan.

Esimerkiksi Playtika osti toissa vuonna niin ikään suomalaisen Seriouslyn ja kesäkuun lopussa Sony osti Suomen vanhimman pelitalon Housemarquen.

Lue lisää:

Mediat: Best Fiends -pelisarjan kehitellyt suomalaisyhtiö myydään Israeliin jopa satojen miljoonien eurojen kaupassa

Japanilainen Sony ostaa Suomen pelialan kantaäidin – Housemarquen kauhupeli Returnal antoi todennäköisesti vauhtia kaupanhierontaan