1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkiselle annettavan stipendin summa kuohuttaa – paralympiamitalisti itse: "Siilinjärveläisten tuki rahaakin arvokkaampaa"

Siilinjärven kunta muistaa Marjaana Heikkistä paralympiapronssista 800 euron urheilijastipendillä. Euromäärä on monen kuntalaisen mielestä liian pieni. Kunnanjohtajan mukaan summa on linjassa muiden urheilijastipendien kanssa.

Marjaana Heikkinen sanoo, että kuntalaisten tuki tuntuu todella hyvältä. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkiselle paralympiapronssista myönnettävä urheilijastipendi on saanut siilinjärveläiset kuohumaan. Siilinjärven kunnanhallitus päätti maanantaina muistaa Heikkistä paralympiamenestyksestä 800 euron suuruisella stipendillä.

Uutinen nostatti sosiaalisessa mediassa keskustelua siitä, onko summa riittävä muistaminen paralympialaisissa menestyneelle.

Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen sanoo, että summa on linjassa aiempien Siilinjärven kunnan myöntämien stipendien kanssa. Esimerkiksi Ilkka Herolaa muistettiin keväällä MM-hopeasta tuhannella eurolla.

Summat eivät koskaan ole olleet yhtä suuria kuin esimerkiksi naapurikaupungissa Kuopiossa.

– Aina sanotaan, että kuntapuolen päätöksenteko on hidasta. Mutta tässä korostaisin sitä, että halusimme yksimielisesti ja nopeasti reagoida Marjaanan hienoon suoritukseen. Mitali tuli sunnuntaina ja jo maanantaina olimme päättäneet muistamisesta, Lötjönen sanoo.

"Olen kiitollinen siitä, että kuntalaiset ovat ajatelleet minua"

Heikkinen ei ota kantaa stipendin suuruuteen, vaan sanoo olevansa kiitollinen siitä, että kotikunta haluaa muistaa häntä. Vielä enemmän Heikkinen on kuitenkin otettu kuntalaisten tuesta.

– Virinnyt keskustelu osoittaa, että kuntalaiset ovat ajatelleet minua. On vielä paljon stipendiäkin liikuttavampaa, että he ovat asettuneet tuekseni. Kuntalaisten tukea ei voi rahassa mitata.

Heikkinen haluaa lisätä, että Siilinjärven kunta on ollut koko ajan hänelle arvokas yhteistyökumppani.

– En koe jääväni huomiotta. Olen kiitollinen siitä, että kunnanhallituksella on ollut ylipäänsä tahtotila muistaa minua.

Lue myös:

Siilinjärven kunta muistaa Marjaana Heikkistä paralympiamenestyksestä urheilijastipendillä

Marjaana Heikkinen heitti Tokiossa pronssille! Mitalisti oli tyytymätön: "Eihän tämä ollut ollenkaan sitä, mitä tänne tultiin hakemaan"

Tokion kuumat ja kosteat olosuhteet jakavat Suomen parayleisurheilijat kahtia – Manni on kuin kotonaan, Heikkinen kauhuissaan: "Heittäminen on tällä hetkellä pienin murhe"