Centrian kampuksella tarjottiin koronarokotetta – hyvän kokemuksen vuoksi walk in -päiviä tulossa lisää

Soiten koronarokotustiimi jalkautui ammattikorkeakoulu Centrian kampukselle Kokkolaan syyskuun 1. päivä. Henkilökuntaa ja opiskelijoita kävi piikillä satakunta.

Kokkolassa opiskelijoille ja ammattikorkean sekä yliopistokeskuksen työntekijöille on tarjottu mahdollisuutta saada koronarokote. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Centrian Talonpojankadun kampuksella järjestettiin keskiviikkona koronarokotustempaus, jossa saattoi hakea ensimmäisen tai toisen koronapiikin.

Walk in -rokotuspäivänä koronapiikin kävi ottamassa noin 90 vapaaehtoista. Rokotusta tarjottiin opiskelijoille sekä yliopistokeskus Chydeniuksen että ammattikorkeakoulu Centrian henkilökunnalle.

Opetusjohtaja Jennie Elfvingin mukaan kokemus oli niin myönteinen, että tempauksia päätettiin jatkaa. Seuraava matalan kynnyksen rokotustapahtuma on Kokkolan kampuksella 9.9. torstaina kello 9–15 (tila 259).

Tarkoitus on järjestää vastaavantyyppisiä tapahtumia myös ammattikorkean Pietarsaaren ja Ylivieskan kampuksilla.

Walk in -tapahtumassa voi saada sekä ensimmäisen että toisen koronapiikin. Jos henkilö on saanut jo yhden rokotteen aiemmin, häntä pyydetään osoittamaan, että edellisestä on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Tilaisuudessa tarvitaan myös tieto aiemman rokotteen tyypistä.