Kajaanissa liikuntasalit ovat kiinni, mutta ammattilaisurheilu sallitaan: Hokin peliin saa ottaa yleisöä

Kainuun sote on keskustellut asiasta aluehallintoviraston kanssa. Soten mukaan linjaus on oikein. Saman lain voi tulkita myös niin, että katsomot pitäisi sulkea, mutta silloin pitäisi laittaa myös teatterit kiinni.

Torstaina Kajaanissa pelattavaan Suomen Cupin otteluun saa ottaa yleisöä. Kuva: Yle / Janne Isaksson

Kainuun soten yhtymähallitus päätti keskiviikkona leviämisvaiheessa olevaa Kajaania koskevista tartuntatautilain mukaisista rajoitustoimista. Päätöksellä suljetaan kahdeksi viikoksi esimerkiksi uimahalli, sisäleikkipaikat, kuntosalit, ryhmäliikuntatilat ja joukkueurheiluun käytettävät sisätilat.

Torstaina Kajaanissa pelattavaan Suomen Cupin otteluun saa ottaa yleisöä. Kajaanin Hokki pelaa ottelun jyväskyläläistä Riemua vastaan.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo, että pykälä 58d edellyttää kahden metrin turvaväliä eri seurueiden välillä. Katsomoita ei lasketa liikuntatilaksi, jotka on suljettu syyskuun puoleen väliin saakka.

– Se rinnastuu siten mihin tahansa yleisösisätapahtumaan kuten leffat, teatterit ja konsertit. Ammattiurheilu on sallittua, eli toisin sanoen edustusjoukkue saa pelata, Koukkari summaa.

Kajaanin Hokin tiedotteessa kerrotaan, että tapahtumassa edellytetään kasvomaskien käyttöä. Lisäksi katsojat itse valitsevat turvallisen paikat.

– Asiasta keskusteltiin ja aluehallintoviraston kanta tarkastettiin. Linjaus on oikein. Saman lain voi tulkita myös niin, että katsomo pitää sulkea, mutta silloin pitäisi laittaa myös teatteri kiinni, Koukkari selventää päätöstä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.