1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiinteistösijoittaminen

Entinen Keski-Suomen keskussairaalan alue on saamassa uuden omistajan, ostajakolmikko saa myös Sisä-Suomen keskussairaalan tyhjät tilat

Kolme kiinteistösijoitusyhtiötä aikoo ostaa ja osittain vuokrata Keski-Suomen keskussairaalan entisen sairaala-alueen ja siihen liittyvät säilytettävät ja purettavat kiinteistöt. Kauppakirjat allekirjoitetaan, kunhan ostavan tahon hallitus on hyväksynyt kaupan ehdot.

Arkistokuva vanhan Keski-Suomen keskussairaalan rakennuksista. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kolme kiinteistösijoitusyhtiötä on ostamassa ja osittain vuokraamassa Keski-Suomen keskussairaalan entisen sairaala-alueen ja siihen liittyvät säilytettävät ja purettavat kiinteistöt.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi kaupat Ovaro Kiinteistösijoituksen, Investors Housen ja Royal Housen kanssa eilen. Kolmikko perustaa hanketta varten uuden yhtiön.

Kukkula-hankkeeksi nimetty entinen sairaala-alue muodostuu Keski-Suomen keskussairaalan entisistä rakennuksista ja mahdollisesti kaavamuutoksen jälkeen syntyvästä uudesta rakennusoikeudesta.

Lisäksi kauppaan sisältyy tyhjillään oleva Sisä-Suomen sairaala Äänekoskella. Hankkeeseen sisältyy myös noin 17 600 neliön laajuinen vuokrasopimus sairaanhoitopiirin kanssa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin uusi sairaala Nova on valmistui viime vuonna, ja siksi vanhalle sairaala-alueella etsitään uutta käyttöä.

Kauppakirjat allekirjoitetaan, kunhan ostavan tahon hallitus on hyväksynyt kaupan ehdot.

Kiinteistökaupan on määrä tapahtua vaiheittain siten että viimeinen osa kaupasta toteutetaan, kun aluetta koskeva kaavamuutos on saanut lainvoiman.

Lue myös:

Keski-Suomen vanha keskussairaala on vaihtamassa omistajaa – kolme rakennusliikettä aikoo ostaa Kukkulan alueen