1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kirjastoautot

Kuhmossa kirjastoauton mukana tulee soitto ja tanssi – katso miltä klarinetilla säestetty tanssi näyttää

Klarinetisti Lauri Sallinen ja tanssija Mikko Hyvönen esiintyvät Kuhmossa siellä, missä kirjastoauto pysähtyy. Jos kulttuuripalvelut ovat kaukana omasta kodista, tämä projekti tuo kulttuurin ihmisten lähelle.

Kirjastoauto vie kulttuuria Kuhmon kylille: klarinetisti ja tanssija esiintyvät päiväkodilla
Kirjastoauto vie kulttuuria Kuhmon kylille: klarinetisti ja tanssija esiintyvät päiväkodilla

Kainuun perukkaan kuntakeskusten ulkopuolelle kaivataan kulttuuria. Tarve selvisi Kulttuuria, elämyksiä ja hyvinvointia perukkalaisille -verkoston kautta. Verkostossa on mukana Kuhmon kylien ja yrittäjien edustajia sekä hankevetäjä.

Nyt Kuhmon kirjastoauton mukana kiertää viikon ajan kaksi kuhmolaislähtöistä taiteilijaa: klarinetisti Lauri Sallinen ja tanssija Mikko Hyvönen. He tarjoavat kirjastoauton pysäkeillä asiakkaille noin 10 minuutin soitto–tanssi-tuokion ulkona.

Kiertue alkaa Kuhmosta vuoropäiväkoti Kuusenkuiskeen pihasta.

Kiertueen tavoitteena on viedä kainuulaisten ammattitaiteilijoiden kulttuuriosaamista ihmisten päivittäiseen elinympäristöön. Kulttuuria viedään esimerkiksi kauppoihin, kahviloihin, syrjäkylien kylätaloihin ja hoitolaitoksiin, koska kulttuuri halutaan nähdä arkipäiväisenä, elämään sisältöjä ja hyvinvointia tuovana asiana.

Näin pyritään huomioimaan erityisesti ne ryhmät, joille kulttuuripalvelut ovat nyt kaukana omasta kodista. Kuhmossa ja Suomussalmella tehtävää kokeilua rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.