1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Suururakka kääntyi loppusuoralle – Nelostien parantaminen Oulun pohjoispuolella enää viimeistelyä vaille valmis

Oulun ja Kemin välisen Nelostien perusparannus on loppusuoralla. Neljä jatkunut Oulun ja Kemin välisen valtaväylän parantamisurakka päättyy lokakuussa.

Keskikaiteiden asentaminen Nelostielle Pohjois-Iin ja Olhavan välillä jatkuu vielä syyskuun ajan. Kuva: Risto Degerman / Yle

Nelostien pohjoisen osuuden perusparannus on loppusuoralla. Viimeisellä osuudella Pohjois-Iin ja Olhavan välillä tehdään viimeistelytöitä. Niihin kuuluu riista-aitojen ja keskikaiteiden asennus. Töiden on määrä valmistua kokonaan lokakuun aikana.

Pohjois-Iin ja Olhavan välisen osuuden muuttaminen keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi käynnistyi viime vuoden keväällä.

Koko valtatie 4 on tarkoitus muuttaa lähivuosien aikana niin sanotuksi TEN-T -väyläksi, joka on osa Euroopan laajuista tieverkostoa. Oulun alueella työt alkoivat vuonna 2017.

Myös Etelä-Suomessa nelostietä on uusittu jo vuosien ajan. Pohjoisessa on seuraavaksi vuorossa Oulun moottoritiestä etelään Pulkkilaan johtava osuus. Sinne on tulossa ohituskaistat sekä keskikaiteet lähivuosien aikana.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.