Työvoimapula ei ole hälyttävä koko talouden kannalta, sanoo SAK mutta moittii koulutukseen tehtyjä leikkauksia – koulutusta korostaa myös suuryritys

Suunnittelu- ja konsultointialan suuryritys Ramboll palkkaisi heti kymmeniä työntekijöitä, jos hakijoilla olisi sopiva koulutus. Työvoimapula on pahentunut vuoden aikana myös monilla aloilla, joille riittäisi alemman tason tutkinto.

Väkeä tarvittaisiin hoitoalojen lisäksi ainakin kaupan, hallinnon, tekniikan, tietojenkäsittelyn ja oikeustieteen aloille. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan suuryritys Ramboll on yksi niistä yrityksistä, joka on jo vuosia pitänyt jatkuvaa rekrytointia päällä. Tällä hetkellä paikka olisi vapaana useille kymmenille työntekijöille, sanoo Ramboll Finlandin uunituore toimitusjohtaja Maija Jokela.

– Erityisesti pulaa on siltasuunnittelijoista, raidesuunnittelijoista ja projektijohtajista.

Rambollilla tilannetta on helpottanut se, että se on suuri kansainvälinen konserni ja työtä voidaan jakaa maiden rajojen yli. Toisin sanoen, muun muassa ulkomaalaiset silta- tai tuulivoiman suunnittelijat voivat toimia Suomessa ja vastaavasti suomalaiset osaajat ulkomailla.

– Esimerkiksi vesialan osaamista myydään meiltä ulkomaille.

Rambollilla pulaa on nimenomaan korkeasti koulutetuista ihmisistä. Keskuskauppakamarin torstaina julkaiseman kyselyn mukaan pienemmissä yrityksissä on pulaa eniten ammattikoulun ja ammattikorkeakoulun suorittaneista.

Yritykset toivovat koulutuksen kehittämistä

Sekä Rambollin että pienempien yritysten taustalla on kuitenkin usein sama syy eli koulutusmäärät ovat liian pieniä. Esimerkiksi suunnittelu- ja konsultointialalla on tuhansien henkilöiden vajaus vuosittain, koska väkeä eläköityy enemmän kuin nuoria tulee alalle.

– Koulutusmäärät on yksi asia joka pitää olla kohdillaan. Nyt niitetään sitä satoa, joka on tehty vuosia sitten, Jokela sanoo.

Maija Jokela sanoo, että Rambollin ei ole tarvinnut jättää tarjouksia tekemättä työvoimapulan vuoksi, koska sillä on käytössään suuryrityksen kansainvälinen verkosto. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Suunnitelu- ja konsultointialalla on myös omia pätevöitymisiä, jotka vaativat lisäkoulutusta ja työkokemusta. Jokela painottaa kuitenkin oppilaitosten ja yritysten parempaa yhteistyötä jatkossa.

Myös kauppakamarien kyselyssä koulutuksen, mukaan lukien oppisopimuskoulutuksen, kehittäminen nousi kärkisijalle.

Työntekijäpuolella koulutus nähdään niin ikään ratkaisuna sekä pitkällä- että lyhyellä aikavälillä.

– Osaajapulaan luonteva ratkaisu on panostaa osaamiseen. Se on pitkäjänteistä työtä, koulutuspolitiikkaan pitäisi satsata aina. Viime vaalikausien koulutusleikkaukset varmasti näkyvät osaavan työvoiman saatavuudessa edelleen, sanoo SAK pääekonomisti Ilkka Kaukoranta.

Nopeampi tapa on Kaukorannan mukaan erilaiset lyhytkestoiset työvoimapoliittiset koulutukset.

Työvoimapula kuuluu nousukauteen

Joillakin aloilla parempi palkka voisi houkutella enemmän hakijoita. SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta pitää sitä mahdollisena. Hän kuitenkin korostaa, että tällä hetkellä eletään nousukautta ja nousukauteen tyypillisesti kuuluu työvoimapula ja kilpailu työvoimasta.

– Jos luontevasti pystyy valitsemaan, työntekijä menee sinne, missä on paremmat oltavat ja parempi palkka.

Elokuussa kuopiolaisen hotelli IsoValkeisen yrittäjä Mika Moisander kertoi Ylelle tuskailevansa rekrytointien kanssa. Hänen mukaansa yksi keino on maksaa parempaa palkkaa. Hän on tarjoutunut maksamaan alan työehtosopimuksen taulukkopalkkoja parempaa palkkaa.

Ramboll työllistää maailmanlaajuisesti 16 000 asiantuntijaa, joista 2 500 on Suomessa. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Korkeasti koulutettuja palkkaavassa suuryrityksessä palkkatason noston ei uskota ratkaisevan osaajapulaa, jonka perimmäinen syy on se, että alalta poistuu enemmän väkeä kuin sinne tulee.

– Uskon että meidän alan palkkataso on kilpailukykyinen, suurin ongelma on osaajien määrä ja siihen pitäisi löytää ratkaisu, sanoo Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Maija Jokela.

Jokelan mukaan se voi olla nuorten osaajien lisäksi työurien pidentyminen. Hänen mukaansa Rambollilla on paljon eläköityviä, jotka päättävät jatkaa työelämässä, jos sopiva ratkaisu löytyy.

Tiistaina Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA julkisti (siirryt toiseen palveluun) ehdotuksensa eläkeuudistukseksi. Sen mukaan julkinen talous on ongelmissa, ellei eläkejärjestelmää muuteta.

Eva haluaa etenkin 65-74-vuotiaat eläkeläiset takaisin töihin, sitoa eläkeiän työllisten määrään ja ehdottaa myös eläkeputkiston poistamista kokonaisuudessaan.

Lue myös: