1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsinki

Sähköpotkulautojen vuokraus loppuu Helsingissä viikonloppuöisin – myös huippunopeuksia lasketaan tapaturmien estämiseksi

Lautojen yökäyttökielto viikonloppuisin on voimassa vuodenvaihteeseen saakka.

Kuva: Antti Lähteenmäki / Yle

Vuokrattavien sähköpotkulautojen yökäyttö viikonloppuisin päättyy Helsingissä syyskuun aikana. Kaupunki tiedottaa, että se on nyt sopinut asiasta yhdessä kulkupelejä vuokraavien yritysten kanssa.

Laudat ovat vuoden loppuun asti kestävän kokeilun aikana poissa käytöstä viikonloppuisin puolen yön ja aamuviiden välisenä aikana.

Tavoitteena on vähentää lautojen aiheuttamia tapaturmia. Kokeilun kerrotaan alkavan syyskuun aikana.

Onnettomuuksien välttämiseksi lasketaan myös lautojen maksiminopeuksia.

Sähköpotkulautojen enimmäisnopeus on tästä päivästä lähtien päivisin aiemman 25:n sijasta 20 kilometriä tunnissa. Arkiöisin lautojen maksiminopeus on kaikkialla kaupungissa 15 kilometriä tunnissa.

Kuuntele myös Takaisin Pasilaan -podcast: pitäisikö sähköpotkulautojen ongelmia ratkoa muillakin tavoilla kuin rajoituksilla?

Sähköpotkulaudoista on tullut iso osa kaupunkikuvaa, mutta monet haluaisivat ampua ne ulkoavaruuteen. Myös liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on selvittänyt tapoja saada tapaturmia kuriin. Mutta ketkä laudoilla sähläävät, keille tapahtuu vakavia onnettomuuksia ja suitsitaanko ongelmia oikeilla tavoilla? Yle Uutiset Recin toimittaja Rosa Kettumäki selvitti, kulkeeko sähköpotkulautakeskustelu oikealla kaistalla.