Hyppää sisältöön

Hämeen ely perustaa toimielimen hoitamaan maahanmuuttoasioita

Toimielimen tehtävänä on esimerkiksi kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä. Yksi tehtävä on turvapaikkatilanteen seuraaminen. Alueellinen toimikunta on tätä ennen istunut kaksi kautta.

Maahanmuuttoasiain toimikunta kehittää muun muassa maahanmuuttajien työllistymistä. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus perustaa alueelleen maahanmuuttoasiain toimikunnan. Toimielin perustetaan toistaiseksi, ja ely pyytää siihen mukaan myös kuntien edustajia.

Maahanmuuttoasiain toimikunnan tarkoituksena on alueen viranomaisten ja muiden toimijoiden toiminnan yhteensovittaminen. Toimielin myös kehittää maahanmuuttajien kotoutumista, kouluttautumista ja työllistymistä.

Toimikunnassa käsiteltäviä aiheita ovat lisäksi kotoutumiskoulutuksen kehittäminen, poliisin ihmiskauppatyö, turvapaikkatilanteen muutokset ja esimerkiksi hyvien väestösuhteiden teemat. Toimikunta voi myös antaa lausuntoja ja ottaa kantaa ministeriöiden ohjelmavalmisteluihin.

Toimikunta käsittelee kaksi kertaa vuodessa alueellisen työlupalinjauksen. Kokouksia on noin 2–3 kertaa vuodessa.

Hämeen ely-keskus on aiemminkin asettanut alueellisen maahanmuuttoasiain toimikunnan joitakin kertoja. Toimikunta on istunut vuosina 2012–2014 ja 2015–2018.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.