1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelastustoimi

Oulun Linnanmaan uusi paloasema otettiin käyttöön – parantaa erityisesti Oulun pohjoisten kaupunginosien nopeaa saavutettavuutta

Oulun Linnanmaan paloasema on Suomen moderneimpia paloasemia. Rakentamisessa on otettu uudella tavalla huomioon esimerkiksi puhtausvyöhykkeet.

Oulun uusi paloasema on otettu nyt käyttöön – kävimme katsomassa, miltä siellä näyttää
Oulun uusi paloasema on otettu nyt käyttöön – kävimme katsomassa, miltä siellä näyttää

Hartaasti odotettu Linnanmaan keskuspaloasema otettiin Oulussa käyttöön torstaina 2. syyskuuta.

Uuden aseman valmistuttua Raksilassa sijaitseva vanha pääpaloasema puretaan ja sen tilalle rakennetaan pienempi, keskusta-aluetta palveleva yksikkö.

Linnanmaalle rakennetulla paloasemalla on Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Petteri Helistenin mukaan suuri merkitys niin pelastustoiminnan kuin pelastushenkilöstönkin kannalta.

– Raksilan paloasema on erittäin huonossa kunnossa ja siellä on vakavia sisäilmaongelmia. Se aiheuttaa meillä paljon rajoitteita toimintaan. Sen lisäksi meillä on toimintavalmiudessa puutteita kanta-Oulun pohjoisissa kaupunginosissa, ja tämä Linnanmaan paloasema helpottaa sitä asiaa.

Helisten toteaa, että Linnanmaan palosema on Suomen moderneimpia paloasemia.

– Tässä on otettu ihan uudella tavalla huomioon esimerkiksi nämä puhtausvyöhykkeet. Ja mikä sitten viimeisimpänä on tullut, nämä turvallisuusvyöhykkeet.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.