1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähköpotkulaudat

Sähköpotkulautoja vuokraavat TIER, Voi ja Lime laskevat lautojensa yöllisiä nopeyksia 15 kilometriin tunnissa myös Tampereella ja Nokialla

Yhtiöt tiedottivat vuoden loppuun kestävästä kokeilusta perjantaina. Pirkanmaalla sähköpotkulautoja on vuokrattava Tampereella ja Nokialla.

Vuokrattavien sähköpotkulautojen yöllinen nopeus laskee koko maassa. Kuva: Tommi Pylkkö / Yle

Sähköpotkulautoja vuokraavat yhtiöt alentavat lautojen yöllistä ajonopeutta 15 kilometriin tunnissa nykyisestä 25 kilometristä. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu vuoden loppuun.

Pirkanmaalla lautoja on vuokrattava Tampereella ja Nokialla. Yhtiöt tiedottivat asiasta perjantaina.

Pirkanmaalla lautoja vuokraa myös JoeSkooter. TIER-yhtiön kaupallinen johtajan Elina Bürklandin mukaan tämä yhtiö ei ollut mukana kolmen suuren neuvotteluissa. Hän uskoo kuitenkin, että myös JoeScooter -yhtiö lähtee tekemään samoja turvallisuustoimia.

Nopeusrajoitusten toivotaan vaikuttavan alentavasti potkulautaonnettomuuksien määrään.

Helsingin kaupunki pääsi torstaina lautayhtiöiden kanssa sopimukseen siitä, että Helsingissä sähköpotkulautojen vuokraus loppuu viikonloppuöisin kokonaan. Myös paivänopeudet alenevat.

Tampereella kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Aleksi Jäntti sanoi perjantaina, että paine tiukempiin rajoituksiin on kasvanut Tampereellakin.

Lue enemmän:

Helsingissä sähköpotkulautojen vuokraus viikonloppuöisin loppuu – paine rajoituksiin kasvaa Tampereellakin

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.