1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kotihoito

Kymsote ostaa lisää kotihoitoa – osa työstä siirtyy palveluntuottajan hoidettavaksi lokakuussa

Kymsote lisää kotihoitajien määrää ostopalvelun avulla. Moni hoitajista on kokenut työn liian kiireiseksi. Ensimmäiset uudet kotihoitajat aloittavat lokakuussa.

Kymsote vahvistaa kotihoitoaan siirtämällä osan työstä ulkopuolisen palveluntuottajan palkkalistoilla olevien kotihoitajien tehtäväksi. Arkistokuva. Kuva: Tanja Kröger / Yle

Kymsote lisää kotihoitajien määrää ostopalvelun avulla lokakuussa.

Osa nykyisistä hoitoringeistä siirtyy palveluntuottajan järjestettäviksi. Ensimmäiset uudet kotihoitajat aloittavat Kotkan alueella.

Ostopalveluiden avulla pyritään siihen, että henkilökuntaa riittäisi kotihoidossa nykyistä paremmin. Kotihoidon työntekijät ovat kokeneet, että työssä on jatkuva kiire, eikä aikaa asiakkaan kanssa ole tarpeeksi.

Kotihoidon ongelmat nousivat keskusteluun Kymsoten hallituksen kokouksessa maaliskuussa.

Lue lisää: Kotihoidon ongelmia puidaan Kymsoten hallituksessa: "Jos tämä pitää paikkansa, näin ei voi olla"

Ei vaikuta maksuihin

Palveluntuottajan vaihtuminen ei vaikuta asiakasmaksuihin tai niihin palveluihin, joita asiakkaalle on myönnetty.

– Asiakkaat siirretään uudelle palveluntuottajalle niin, että Kymsoten kotihoitajat ovat mukana kotihoidon käynneillä palveluntuottajan hen­kilökunnan kanssa tarvittavan ajan, koti-, asumis- ja hoivapalveluiden projektikoordinaattori Kaisa Tuuri sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Ne asiakkaat, joita muutos tulee koskemaan, saavat tiedon asiasta heti, kun ensimmäisen ostopalveluna hankittavan hoitoringin valinta ensi viikolla ratkeaa. Asiakkaille ja heidän omaisilleen järjestetään muutoksesta keskustelutilaisuus syyskuun puolessa välissä.

Kotihoito on järjestetty niin, että hoitajat työskentelevät hoitoringeissä sillä perusteella, että jokaisessa ringissä on mahdollisimman paljon asiakkaalle entuudestaan tuttuja hoitajia. Yhdessä hoitoringissä on noin kymmenen hoitajaa.

Yöaikaisen kotihoidon tuottaa jatkossakin Kymsoten kotihoito.

Lue lisää: Vanhusten hoitoon tulossa iso remontti: Kymsote vahvistaa kotihoitoa ja aikoo sulkea 6 hoivakotia