1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vesijohtolinjojen uusiminen Vaasassa jatkuu – nyt vuorossa Vöyrinkaupunki

Vöyrinkaupungilla aloitetaan vesihuollon saneeraustyöt maanantaina 6.9.2021. Tarkoituksena on uusia ja siirtää vesijohto-, jätevesi- ja hulevesilinjoja.

Vesihuollon saneeraustyöt käynnistyvät Vöyrinkaupungilla Vaasassa. Kuva: Jesper Alm / Yle

Vesijohtolinjojen uusiminen jatkuu Vaasassa. Tänään maanantaina uusiminen alkaa Vöyrinkaupungilla. Työt käynnistyvät Vöyrinkadulta, Sepänkyläntien ja Konepajakadun välisellä osuudella.

Osuus on erittäin vilkkaasti liikennöity ja töiden ajaksi tulee uusia liikennerjärjestelyjä.

Vöyrinkadulla työt kestävät noin kaksi viikkoa ja katuosuus Konepajakadun ja entisen linja-autoaseman sisäänajon välillä suljetaan ajoneuvoliikenteeltä töiden ajaksi. Kiertotie järjestetään entisen linja-autoaseman tontin läpi. Kevyen liikenteen väylä pyritään pitämään käytössä töiden ajan.

Tämän jälkeen työt jatkuvat Varastokadulla, Sepänkyläntiellä ja Olympiakadulla. Myös osa Olympiakadusta on tarkoitus sulkea liikenteeltä töiden ajaksi. Saneerauksen arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan joulukuun alussa.

Vaasassa on tämän kesän aikana uusittu runsaasti vesijohto-, jätevesi- ja hulevesilinjoja ympäri kaupunkia, mm. Vetokannaksella, Vaskiluodossa, Isolahdessa ja Liisanlehdossa. Johtoja on uusittu sekä ujuttamismenetelmällä että auki kaivamalla.