Saimaalla kävi alkuvuoden aikana kova kuhina – luonnosuojelualueilla yli 150 000 käyntikertaa

Punkaharjun ja Linnansaaren luonnonsuojelualueilla kävijämäärät nousivat entisestään. Kolovedellä kävijöitä oli viime vuotta v

Koloveden kansallispuistossa oli alkuvuonna vähemmän kävijöitä kuin viime vuonna, mutta silti enemmän kuin ennen koronaa. Arkistokuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Saimaan luontokohteissa on ollut vilkas alkuvuosi

Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto jatkaa Saimaan luontomatkailun kärkikohteena. Punkaharjulle tehtiin tämän vuoden tammi-heinäkuussa yhteensä 119 000 käyntiä. Käyntimäärä nousi 22 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Linnansaaren kansallispuistossa käyntejä oli 27 500, mikä on kolme prosenttia edellisvuotta enemmän.

Kolovedellä oli sen sijaan 11 prosentin lasku kävijämäärissä, kun kävijöitä oli 11 000. Kolovedelläkin käyntimäärät ovat kuitenkin reilusti suuremmat kuin ennen koronaa.

Myös kesäkuussa remontin jälkeen avattu Saimaan luontokeskus Riihisaari keräsi reilu 17 000 kävijää, mikä on yli puolet edellisvuotta enemmän.

Kerimäen kirkossa yli 25 000 kävijää kesän aikana, mikä on Suomen neljänneksi eniten. Edellä ovat ainoastaan Temppeliaukion kirkko, Helsingin tuomiokirkko ja Turun tuomiokirkko.