Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) Etelä-Saimaassa: Lääkärihelikopterien tukikohta saattaa sittenkin tulla Lappeenrantaan

Etelä-Saimaan mukaan Eksoten hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen uskoo, että lääkärihelikoptereiden tukikohdasta tehdään uusi päätös ja tukikohdan saisikin Lappeenranta.

Lääkärihelikopterien uusien tukikohtien pitäisi olla käytössä jo ensi vuoden alussa, mutta Etelä-Saimaan tietojen mukaan Kouvolan Utin tukikohdan suunnitelmat ovat pahasti kesken. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Etelä-Karjalassa on herännyt toivo siitä, voisiko Lappeenranta vielä saada lääkärihelikopterin tukikohdan.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Kouvolan Uttiin tukikohdan rakentamisen suunnitelmat ovat pahasti kesken eikä tukikohdalla ole vielä tonttia.

Eksoten hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.)uskoo Etelä-Saimaassa, että koptereiden tukikohdasta tehdään uusi päätös ja tukikohdan saisikin Lappeenranta.

Hallituksen reformiministerityöryhmä linjasi yli kolme vuotta sitten, että uudet lääkärihelikopterien tukikohdat perustetaan Pohjanmaalle ja Kaakkois-Suomeen. Niiden pitäisi olla käytössä ensi vuoden alussa.

Toisaalta on kerrottu, että aikataulu on osoittautumassa mahdottomaksi toteuttaa, ja tukikohtien avautuminen lykkääntyy jopa vuosilla.

Keskustelu Kaakkois-Suomen helikopterien sijoituspaikasta on jatkunut sen jälkeen, kun päätös tehtiin.

Aihe on jakanut myös Kaakon kansanedustajien mielipiteitä.