Pietarsaaressa kaksi vuotta sitten ammutun naisen tapausta käsitellään oikeudessa

Oikeudenkäynnille on varattu aikaa neljä päivää.

Kuva: Mikaela Löv / Yle

Pohjanmaan käräjäoikeudessa Pietarsaaressa alkoi tänään maanantaina nuoren naisen kuolemaan johtaneen ampumistapauksen käsittely.

20-vuotias nainen ammuttiin kuoliaaksi asunnossaan Pietarsaaressa kaksi vuotta sitten. Taposta syytettynä on vuonna 1985 syntynyt mies. Hän kiistää syyllistyneensä tappoon ja pitää sattunutta vahingonlaukauksena. Syytetty myöntää kuolemantuottamuksen.

Poliisin esitutkinnassa selvisi, että miehen pimeiltä markkinoilta ostama ase osoittautui monella tapaa vialliseksi. Teon jälkeen mies oli heittänyt aseen Luodonjärveen, mistä poliisi onnistui löytämään sen magneetin avulla.

Mies oli sanojensa mukaan kokeillut asunnossa asetta ensimmäistä kertaa. Ensin hän oli ampunut tuuletusikkunasta kadulle ja sen jälkeen kaksi kertaa asunnon sisällä, toinen laukauksista osui naiseen.

Kuitenkin teknisissä tutkimuksissa myös selvisi, että ase ei ole herkästi laukeava, eikä sillä voi ampua kaksoislaukauksia.

Uhri ja syytetty olivat käyttäneet huumeita ennen ampumatapausta. Syytetyltä löytyi tekohetkellä verestä neljää huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeainetta ja kolmea huumausainetta.

Syyttäjä Peter Levlin vaatii miehelle tuomiota taposta.

Asunnossa oli kohtalokkaan laukauksen tapahtumahetkellä myös toinen mies, mutta häntä ei epäillä rikoksesta.

Oikeudenkäynnille on varattu neljä päivää asian laajuuden takia.

Aikaa menee muun muassa kirjallisten todisteiden läpikäymiseen, tekopaikan katselmukseen, vastaajaan kuulemiseen ja kaikkien todistajien kuulemiseen.