Seinäjokelaislähtöinen Jami Haavisto asettuu ehdolle vihreiden nuorten puheenjohtajaksi

Nyt väistyvän puheenjohtajan seuraaja valitaan kaksivuotiselle kaudelle liittokokouksessa marraskuun lopulla Oulussa.

Jami Haavisto on ilmoittanut lähtevänsä ehdolle Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajaksi. Kuva: Marjaana Rantala

Seinäjokelaislähtöinen Jami Haavisto on ilmoittanut lähtevänsä ehdolle Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajaksi.

Nykyisin Helsingissä ympäristötaloustieteitä opiskeleva Haavisto on toiminut kaksi vuotta vihreiden nuorten liittohallituksen jäsenenä.

– Nyt valittava puheenjohtaja tulee johtamaan vihreät nuoret sekä aluevaaleihin että eduskuntavaaleihin. Vihreiden pitää pystyä hallitsemaan näissä vaaleissa monipuolisemmin eri teemoja, jotta puolueen kannatusta saataisiin nostettua, Haavisto toteaa tiedotteessaan.

Haavisto tiedostaa puoleensa maantieteellisen haasteen: kannatus on perinteisesti painottunut suuriin kaupunkeihin.

– Radikaalista ja uudistavasta linjasta ei pidä tinkiä, vaan viesti pitää paketoida eri kääreisiin. Huoli ilmastosta ja luonnosta on kuitenkin kaikkien yhteinen.

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa. Nyt väistyvän puheenjohtajan Brigita Krashniqin seuraaja valitaan kaksivuotiselle kaudelle liittokokouksessa Oulussa 26.–28. marraskuussa.