1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääkiekko

Yleisö pääsee kiekkokatsomoihin koronapaussin jälkeen – Porissa ja Raumalla hallit voidaan täyttää 75-prosenttisesti

Lukosta ja Ässistä kerrotaan, että kauden avauksen lippukysyntä on ollut hyvää. Vielä on kuitenkin arvoitus, lähteekö väki korona-ajan jälkeen seuraamaan jääkiekkoliigan pelejä koko kauden ajaksi paikan päälle.

Yleisö pääsi seuraamaan Raumalla kotimaisen kiekkokauden kesäavausta pitsiturnaukseen koronarajoituksin. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Jääkiekon SM-liigakausi voidaan aloittaa Satakunnassa ilman yleisörajoituksia, kun koronatilanne on parantunut.

Viranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella sekä Lukko että Ässät ovat päätyneet kuitenkin siihen, että halleihin voidaan ottaa yleisöä 75 prosenttia niiden kapasiteetista. Porissa tämä tarkoittaa ylimmillään noin 4 500 katsojaa ja Raumalla noin 3 500 katsojaa.

Lukon avausottelu on loppuunmyyty

Lukosta ja Ässistä luonnehditaan kausikorttimyyntiä tilanteeseen nähden hyväksi.

Vuoden 1963 viiri saa kaverikseen Rauman jäähallin kattoon vuoden 2021 mestaruusviirin. Kuva: Tapio Pukkila / Yle

Raumalla Lukko kohtaa torstaina avausottelussa Turun Palloseuran. Avausottelussa nostetaan Lukon mestaruusviiri hallin kattoon.

– Avausottelu on loppuunmyyty, siihen olisi ollut enemmän tulijoita kuin on paikkoja. Enemmän tässä kiinnittyy katse aikaan avausottelun jälkeen, että miten ihmiset niihin otteluihin löytävät, pohtii Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf.

Ässät puolestaan aloittaa kauden kotiottelulla perjantaina Porissa Vaasan Sportia vastaan. Lauantaina Lukko ja Ässät kohtaavat Raumalla kauden ensimmäisessä Satakunnan paikalliskohtaamisessa.

Halleissa on edelleen maskisuositus

Halleissa otetaan huomioon Lounais-Suomen aluehallintoviraston määrittelemät suositukset, (siirryt toiseen palveluun) joilla tapahtumat voidaan järjestää mahdollisimman koronaturvallisesti.

Sekä Porissa että Raumalla otteluissa noudatetaan edelleen korona-aikana opittuja hygieniaohjeita. Esimerkiksi käsidesiä on tarjolla. Myös pintojen puhtauteen kiinnitetään erityishuomiota.

– Haluamme olla vastuullinen toimija ja taata sen, että ottelutapahtuma on yleisölle turvallinen. Jatkamme esimerkiksi maskisuositusta ja mahdollistamme palvelut siten, ettei tule ylitsepääsemättömiä jonoja, kuvailee Ässien liiketoimintajohtaja Niklas Ikonen.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.