1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Kymsote arvioi: 80 prosentin rokotuskattavuus saavutetaan Kymenlaaksossa marraskuussa

Pääministeri Sanna Marinin mukaan koronarajoituksista voidaan luopua sitten, kun rokotusikäisestä väestöstä 80–90 prosenttia on saanut kaksi rokotetta.

Rokotustapahtumat ovat vetäneet väkeä Kymenlaaksossa. Kuva on otettu Kouvolan kävelykatu Manskilta elokuussa 2021. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaakso saavuttaa 80 prosentin koronarokotuskattavuuden näillä näkymin marraskuussa.

Kymsote arvioi, että tämä vaatisi kuitenkin muun muassa rokoteannosten välin lyhentämistä kuuteen viikkoon.

– Nopeasti pitäisi saada liikkeelle ne, jotka eivät ole ottaneet ensimmäistäkään rokotusta, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo.

Mäntymaan mukaan varsinkin 20–30-vuotiaat pitäisi saada rokotuksiin. Heistä alle 70 prosenttia on ottanut ensimmäisen rokotteen ja alle 20 prosenttia on saanut kaksi rokotetta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tänään, että rajoituksista voidaan luopua sitten, kun kaikista rokotusikäisistä eli 12 vuotta täyttäneestä väestöstä 80–90 prosenttia on saanut kaksi rokotusta. Marinin arvion mukaan tämä tapahtuisi jo lokakuussa.

Kymenlaaksossa yli 12-vuotiaista noin 56 prosenttia on saanut tähän mennessä kaksi koronavirusrokotetta. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 75 prosenttia rokoteikäisistä.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Tekstiin täsmennetty 7.9.2021 kello 10.19 , että rokotuskattavuus koskee rokotusikäisiä eli 12 vuotta täyttäneitä ihmisiä.