Koronanyrkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri jälleen koronaepidemian perustasolla, testikäytännnöt kevenevät

Keski-Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut tähän mennessä lähes puolet väestöstä. Kuva: Heli Kaski / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronavirustilanne on helpottanut niin, että sairaanhoitopiiri palaa koronan kiihtymisvaiheesta epidemian lievimmälle eli perustasolle. Asiasta linjasi maanantaina 6. syyskuuta kokoontunut alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (siirryt toiseen palveluun) eli niin sanottu Koronanyrkki.

Nyrkin mukaan koronatartunnnat ovat Keski-Suomessa edelleen vähentyneet ja tilanne on rauhallinen, vaikka epidemiaa ei olekaan vielä voitettu.

Tartuntoja on ilmennyt viime aikoina rokottamattomilla ja yhden rokoteannoksen saaneilla. Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä Keski-Suomessa ole koronapotilaita.

Koronatestikäytäntöjä voidaan parantuneen epidemiatilanteen ansiosta keventää.

Jatkossa Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä alle 12-vuotiaiden, eikä kaksi koronarokotetta saaneiden tarvitse enää välttämättä hakeutua koronatestiin lievistä oireista, jos heillä ei ole tietoa altistumisesta, eivätkä he työskentele riskiryhmien kanssa. Toisesta rokotteesta pitää olla kulunut vähintään viikko. Karanteeniin asetettujen ja lieväoireisten tulee yhä testiin hakeutua.

Koronanyrkki päätti maanantaina pitää toistaiseksi voimassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella laajan maskisuosituksen. Maskisuositusta jatketaan, kunnes rokotekattavuus on parempi. Maskia tulee suosituksen mukaan käyttää kaikissa julkisissa tiloissa, joissa turvaväliä ei voi turvata.

Lue myös: