Hyppää sisältöön

Viranomaisten sulkeman vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin johto pohtii vielä, yrittääkö se jatkaa toimintaa

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä viime perjantaina tarkastuskäynnin yhteydessä ilmenneiden puutteiden vuoksi. Yhdistys on ilmaissut olevansa viranomaisten kanssa samaa mieltä hoidon puutteista ja asiakasturvallisuuden vaarantumisesta.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Mikkelissä viranomaisten sulkeman vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin johto ei ole vielä päättänyt aikooko se yrittää jatkaa hoivakodin pyörittämistä.

Hallitus kokoontuu keskustelemaan tilanteesta keskiviikkona.

– Tämä asia on vielä niin uusi, että emme ole hallituksena muodostaneet kantaamme, sanoo hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Lotti.

Pietarinpirtin toiminta voi jatkua, jos hoivakoti pystyy esittämään aluehallintovirastolle laittaneensa asiat kuntoon.

Muussa tapauksessa viranomaispäätös toiminnan keskeyttämisestä pysyy voimassa. Viranomaiset keskeyttivät Pietarinpirtin toiminnan viime perjantaina useiden pitkään jatkuneiden laiminlyöntien takia.

Vanhuksista ei ole voitu huolehtia kunnolla, sillä hoivakodissa on ollut liian vähän työntekijöitä ja työvälineitä.

Tällä hetkellä kuntayhtymä Essote vastaa kohteen toiminnasta. Pietarinpirtin toiminnasta on vastannut Mikkelin Vanhainkoti ry.

Lue myös:

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä – palvelun laadussa havaittu vakavia puutteita