1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulussakin kiristetään rokotustahtia: uusi rokotusväli on kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä

Rokotuskattavuus nousee Oulussa hyvin. Tavoitetason yli 85 prosenttia (ykkösrokote) ovat jo saavuttaneet kaikki yli 40-vuotiaat ikäryhmät. Lisäksi jo 67 prosenttia 12–15-vuotiaiden ikäryhmästä on saanut ensimmäisen rokotteen.

Oulussa otetaan käyttöön uusi rokotusväli, kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen annoksen välillä. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Myös Oulussa kiristetään rokotustahtia entisestään ja uusi rokotusväli on kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä.

Nuottasaarentiellä rokotetaan ykkös- ja kakkosrokotteita sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta.

Viime viikolla uusien tartuntojen määrä pieneni Oulussa hieman edelliseen viikkoon verrattuna, samoin altistuneiden määrä.

Joukkoaltistumisia tuli ilmi 18, kun etenkin koulualtistumisten määrä kasvoi. Joukkoaltistuksia tapahtui Heikkilänkankaan, Kastellin, Maikkulan, Myllytullin ja Talvikankaan kouluissa sekä harrasteryhmissä ja yksityistilaisuudessa.

Koronanäytteenoton kriteerit ovat muuttuneet viime viikolla. Kahdesti rokotettuja lieväoireisia ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä tai koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä.

Rokotuskattavuus nousee Oulussa hyvin. Tavoitetason yli 85 prosenttia(ykkösrokote) ovat jo saavuttaneet kaikki yli 40-vuotiaat ikäryhmät. Lisäksi jo 67 prosenttia 12–15-vuotiaiden ikäryhmästä on saanut ensimmäisen rokotteen.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.