Hyppää sisältöön

Suomen ensimmäisen pyhiinvaelluskeskuksen toiminta saa jatkoa Turun tuomiokirkossa – keskus veti kesällä tuhansia vierailijoita

Pyhiinvaellusreitit ovat Euroopassa hyvin suosittuja.

Pyhiinvaelluskeskus jatkaa toimintansa Turun tuomiokirkossa. Arkistokuva. Kuva: Yle/Arash Matin

Kesäkuussa toimintansa aloittanut Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus jatkaa Turun Tuomiokirkossa. Pyhiinvaellustoiminnan ohjausryhmä päätti jatkaa keskuksen toimintaa tuomiokirkon pormestarin kuorissa, kertoo Turun tuomiokapituli tiedotteessaan.

Keskus on tarkoitettu pyhiinvaelluksesta kiinnostuneille ja sieltä voi saada myös tietoa pyhiinvaellusreiteistä.

Keskuksessa on tuomiokapitulin mukaan vieraillut kesän aikana tuhansia kävijöitä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille erityisavustuksen pyhiinvaellusmatkailun kehittämiseksi.

Hankkeen keskeisinä tavoitteina on merkityksellisen matkailun tuotteistaminen ja sen kehittäminen paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Yhteistyötä tehdään myös kansainvälisten verkostojen ja matkailun toimijoiden kanssa.

Hanke toteutetaan yhteistyöhankkeena Turun, Tampereen, Helsingin, Savonlinnan ja Paraisten pyhiinvaelluskumppaneiden kanssa. Hanketta koordinoi Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli, joka tekee tiivistä yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Hanke on kolmivuotinen, ja se sijoittuu vuosille 2021–2023, kertoo tuomiokapituli tiedotteessaan.

Pyhiinvaellusreitit ovat Euroopassa suosittuja.