Kajaanissa pääsee harrastamaan jo tänään – kaupungin liikuntapaikat avataan pikimmiten koronasulun jäljiltä

Kajaanin kaupunki pyrkii avaamaan liikuntapaikat harrastajien käyttöön mahdollisimman nopealla aikataululla. Tänään tiistaina ovet avautuvat esimerkiksi Kajaanihallilla, jäähallilla, Vienankadun kuntosalilla ja Otanmäen urheilutalolla.

Tilojen sulkeminen teki vahinkoa Kajaani Gymnasticsin toiminnalle.
Tilojen sulkeminen teki vahinkoa Kajaani Gymnasticsin toiminnalle.

Kajaanin kaupunki avaa liikuntapaikkojaan mahdollisimman nopealla aikataululla koronasulun jäljiltä. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi eilen maanantaina Kajaanin kaupungin aluetta koskevan asiakastilojen sulkemispäätöstä koskevan täytäntöönpanon.

Esimerkiksi uimaseurat ja vauvauinti pääsevät jo vesiliikuntakeskus Kaukaveteen, muille käytäjille uimahallin ovet avautuvat keskiviikkona kello 6. Vesiliikuntaryhmien toiminta käynnistyy hieman myöhemmin.

Jäähalli, Vienankadun kuntosali ja Otanmäen urheilutalo avasivat ovensa tänään tiistaina kello 12. Myös Kajaanihalli avautuu kello 14. Tulevana viikonloppuna aukioloaika on hieman normaalia suppeampi, mutta jatkossa Kajaanihalli on avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti myös viikonloppuisin.

Koulujen liikuntasalit avataan harrastuskäyttöön keskiviikkona tai viimeistään torstaina.

Kajaanin kaupungin liikuntapäällikkö Aleksi Nyström on tyytyväinen, että liikuntapaikat saadaan avattua käyttäjille pikimmiten. Hänen mukaansa helpostusta toi esimerkiksi se, ettei henkilökunta ollut lomautettuna.

– Pitää olla tyytyväinen kieltämättä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun teemme asioita nopeasti. Henkilökunta on oppinut joustamaan, siitä pitää heitä kiittää.

Lopullista ratkaisua valitusasiassa ei kyetä ihan muutamassa päivässä antamaan

Hallinto-oikeus on pyytänyt valituksen johdosta lausuntoa yhtymähallitukselta 9.9. mennessä, jonka jälkeen valittajalle varataan vielä tilaisuus vastaselityksen antamiseen.

Päätös tehdään asian kiireellisyys huomioon ottaen mahdollisimman nopeasti, kun tarpeelliset osapuolten kuulemiset on suoritettu.

– Arvioitaessa sitä, mitä on pidettävä nopeana toimintana tässä yhteydessä, on otettava huomioon, että tavanomainen käsittelyaikamme on noin vuosi. Nyt pyrimme huomattavasti tätä nopeampaan käsittelyyn, sanoo hallinto-oikeustuomari Arto Rousti.

Roustin mukaan tässäkin asiassa tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti, vaikka lopullista ratkaisua valitusasiassa ei kyetä ihan muutamassa päivässä antamaan.

– Yhtymähallituksen lausunto tullaan lukemaan huolellisesti, ja sen jälkeen harkitaan, onko täytäntöönpanon keskeytys syytä pitää voimassa.

Kun Pohjois-Suomen hallinto-oikeus antaa ratkaisunsa siitä voi valittaa vain jos korkein hallinto-oikeus antaa valitusluvan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.