1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Varsinais-Suomen koronavirustilanne sahaa paikallaan

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 172,4. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 175.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa on 13 potilasta, joista alle viisi on tehohoidossa. Arkistokuva. Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Varsinais-Suomen koronaviruksen ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat pysyneet samalla tasolla kuin viikko sitten.

– Koronatilanne on jumiutunut. Emme näe ilmaantuvuudessa laskua, mutta emme myöskään nousua. Tilanne on poikkeuksellinen, tätä emme ole epidemian aikana aikaisemmin nähneet, arvioi TYKSin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala tiedotteessa.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 172,4. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 175.

Testausmäärät ovat Varsinais-Suomessa pysyneet korkeina. Positiivisten tulosten osuus koronatesteistä on myös pysynyt korkeana. Tällä hetkellä se on 3,9 prosenttia.

Rokottamattomia eniten sairaalahoidossa

Sairaalahoidossa on 13 potilasta, joista alle viisi on tehohoidossa. Potilasvaihtuvuus on suurta ja edelleen suurin osa potilaista on rokottamattomia.

Niillä alueilla Varsinais-Suomessa, joissa rokotuskattavuus on alhainen, todetaan myös eniten koronatartuntoja.

Kaikki suositukset ennallaan

Hallituksen maanantaina hyväksymä uudistettu hybridistrategia koronaepidemian hallintaan tarkoittaa lähitulevaisuudessa muutoksia Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän toimintatapoihin.

– Paikallisten toimenpiteiden merkitys korostuu entisestään eikä koronakoordinaatioryhmän vastuu ainakaan vähene, toteaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, varmistuu Pietilän mukaan lähiviikkoina.

Koronakoordinaatioryhmä piti kaikki suositukset ennallaan. Ainoa muutos on rokotusvälin lyhentäminen. Rokotusväli saa THL:n tuoreen suosituksen mukaan olla kuusi viikkoa aikaisemman kahdeksan viikon sijaan.