1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Hiphop-festivaalin järjestäjä poliisin tehovalvonnasta: "Mikäli kaikkialle tehtäisiin valvontaa tällä tasolla, tapauksia tulisi esiin samassa suhteessa"

Seinäjoen Hiphop-festivaalin järjestäjien mukaan on erikoista, että alueella on muitakin nuorille suunnattuja kesätapahtumia, mutta niissä ei ole samanlaista huumausaineiden tehovalvontaa. Poliisin mukaan tehovalvonnalle on syy.

Seinäjoki HipHop festival eli SHHF järjestettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoki Hiphop-festivaalin järjestäjät vaativat poliisilta yhdenvertaisuutta festivaalien tehovalvontaan.

Viime viikonloppuna Seinäjoella paljastui 30 huumausaineiden käyttörikosta Hiphop-festivaaleilla ja tapahtuman läheisyydessä tehdyssä ratsiassa.

Järjestäjien mukaan Hiphop-festivaali ei poikkea luonteeltaan tavanomaisista nuorille ja nuorille aikuisille suunnatuista festivaaleista.

Promoottori Tom Kangas sanoo, että kävijämäärään suhteutettuna tapahtuman yhteydessä oli nyt jopa 15 kertaa enemmän poliiseja kuin keskimääräisellä festarilla.

Hänen mukaansa on erikoista, että alueella on muitakin nuorille suunnattuja kesätapahtumia, mutta niissä ei ole tehostettua valvontaa.

– Mikäli kaikkialle tehtäisiin valvontaa tällä tasolla, tapauksia tulisi esiin samassa suhteessa joka puolelta, Kangas muistuttaa.

Lue seuraavaksi: Seinäjoen Hiphop-festivaalien tehovalvonnassa paljastui 30 huumerikosta

Tehovalvonnalla syynsä

Pohjanmaan poliisin mukaan huumausaineiden tehovalvonta Seinäjoella hiphop-viikonloppuna perustuu tietoon ja aiempien vuosien kokemukseen.

Komisario Matti Tiainen sanoo, että 5–6 vuotta sitten havaittiin, että festivaaliviikonloppuna Seinäjoella liikkui ja käytettiin tavallista enemmän huumeita. Sen jälkeen tapahtuman yhteydessä on ollut tehovalvonta.

– Pohjanmaan poliisi tekee huumausaineiden katuvalvontaa joka päivä. Resurssit laitetaan sinne, missä niitä kulloinkin tarvitaan. Jossain tapahtumassa voidaan tarvita liikenteen ohjausta, jossain toisessa jotain muuta. Viime viikonloppuna resurssia oli keskitetty Seinäjoelle, Tiainen kertoo.