1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Iisalmi

Nuorisopassin käyttö laajenee Iisalmessa

Nuorisopassia tarjotaan tänä syksynä kaikille iisalmelaisille yläkoululaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille.

Nuorisopassin lisäksi lasten ja nuorten harrastuksia tuetaan myös Harrastamisen Suomen malli -hankkeessa. Kuva on Kiuruvedeltä, missä ilmainen keilailukerho on herättänyt kiinnostusta. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Vapaa-ajan harrastamista tukevan nuorisopassin käyttäjäkunta laajenee tänä syksynä Iisalmessa. Nuorisopassi on älypuhelimella toimiva mobiilisovellus, jossa lapsille ja nuorille tarjotaan etuja erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin, lajikokeiluihin, kulttuuripaikkoihin, tapahtumiin ja kursseille.

Iisalmen kaupunki otti nuorisopassin seitsemäsluokkalaisten kokeilukäyttöön viime vuonna. Pilotissa oppilaita oli noin 200. Etuina oli muun muassa uimahallikäyntejä sekä lippu IPK:n Mestis-otteluun.

Kokeilussa kaupunki sai hyviä tuloksia, joten nuorisopassin käyttöä jatketaan. Nyt nuorisopassia tarjotaan kaikille kaupungin yläkoululaisille sekä viitos- ja kuutosluokkalaisille eli yhteensä 1200 oppilaalle. Passiin voi tutustua Iisalmen kaupungin sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Nuorisopassin tarkoituksena on lisätä lasten ja nuorten vapaa-ajan omaehtoista harrastamista. Nuorisopassi on käyttäjälle maksuton. Uutuutena nuorisopassin etuihin on tulossa muun muassa laskettelua, biljardin peluuta, luistinten teroitusta ja maksuttomia välipaloja.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

Jo 400 000 lasta ja nuorta harrastaa ilmaiseksi – nämä lapset pääsevät keilaamaan koulupäivän jälkeen, ja vanhempien kuskausrumba vähenee