Kajaanin Edustushokin syytteet verosotkuista hylättiin – arvonlisäveroja jäi maksamatta lähes 240 000 euroa

Konkurssiin vuonna 2017 menneen Kajaanin Edustushokki ry:n toiminnassa mukana olleet on vapautettu syytteistä törkeästä veropetoksesta. Oikeudessa ei löytynyt näyttöä siitä, milloin johto olisi päättänyt antaa kausiveroilmoituksiin väärää sisältöä.

Syytteessä esitetyt tapahtumat tehtiin vuosien 2013 ja 2017 välisenä aikana. Kuva: Heikki Rönty / Yle

Kajaanin Edustushokki ry:n johdon syytteet törkeästä veropetoksesta on hylätty.

Kainuun käräjäoikeus toteaa, että yhdistyksen entistä johtoa ei voi pitää vastuullisena kausiveroilmoitusten väärästä sisällöstä vuosina 2013–2017. Syytettynä oli viisi henkilöä, jotka kuuluivat seuran johtoon tai työskentelivät toimistossa.

Käräjäoikeus katsoi, että Edustushokki oli antanut verotusta varten vääriä tietoja mitä ilmeisemmin sen takia, että rahat olisivat riittäneet jääkiekkopelien käynnissä pitämiseen. Oikeudessa ei silti selvinnyt, kenen päätöksellä vuonna 2012 aloitettua toimintaa oli jatkettu. Näin olleen syytteet hylättiin.

Haastehakemuksen mukaan mukana olleet henkilöt jättivät maksamatta ajallaan arvonlisäveroja vuosina 2013–2017 yli 237 000 euroa. Lisäksi samalla aikavälillä jätettiin ajallaan tilittämättä lähes 200 000 euron edestä ennakonpidätyksiä ja työnantajan sosiaaliturvamaksuja.

Osa veroista ja maksuista on maksettu myöhemmin, mutta kokonaan maksamatta on edelleen lähes neljännesmiljoona euroa.

Syyttäjä vaati kaikille viidelle osalliselle tuntuvia ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Nyt annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siitä voidaan valittaa hovioikeuteen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.