1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääkiekko

Vahvistunut Kärpät on Liigan kestomenestyjä ja yksi ennakkosuosikeista – paluumuuttajilla iso rooli alkavalla kaudella

Oulun Kärpät on vahvistunut kolmella paluumuuttajalla ja oma juniorimylly jauhaa lahjakkuuksia siihen malliin, että puolen Suomen joukkueelta on lupa odottaa jopa mestaruutta. Liiga-avauksessa Kärpät kohtaa JYPin kotiottelussa lauantaina.

Puolustaja Atte Ohtamaa on Oulun Kärppien kapteeni. Kuva: Janne Körkkö

Liigan kestosuosikki Oulun Kärpät on alkavalla kaudella yksi sarjan ennakkosuosikeista. Nimekäs joukkue vahvistui entisestään, kun Ville Leskinen, Saku Mäenalanen ja Atte Ohtamaa palasivat Ouluun ja pukevat taas kärppäpaidan ylleen. Kolmikolta odotetaan paljon alkavassa Liigassa.

Kärppien valmennusryhmässä jo Lauri Marjamäen ja Mikko Mannerin aikana vaikuttanut Lauri Mikkola on nyt joukkueen pääkäskyttäjä. Roolin vaihtuminen päävalmentajaksi on usean vuoden pitkäjänteisen työn tulos, eikä Mikkola halua ottaa nimityksestään yhtään lisäpaineita.

– Oulussa menestyminen on jokavuotinen juttu. Ei se sen kummempi juttu ole. Tänä vuonna on todella panostettu ja tehty hyvä joukkue. Loppu onkin meistä kaikista kiinni, kertoo Mikkola.

Ennakkoarvioissa liigakaudesta povataan tasaista. Mestarisuosikeiksi on nostettu ainakin HIFK, Tappara, Lukko ja Kärpät.

Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa teki kolmevuotisen jatkosopimuksen Kärppiin. Kotiinpaluusta on siis kyse Jokeri- ja KHL-vuosien jälkeen.

– Meillä on täydet mahdollisuudet mestaruuteen. Kärpät on tottunut pärjäämään ja sitä täällä odotetaankin. Olemme hyvä sekoitus nuoruutta, parhaassa peli-iässä olevia pelaajia, eikä kokemustakaan pidä unohtaa, jota esimerkiksi Mikä Pyörälä edustaa, kertoo Ohtamaa.

Lue lisää:

Nämä joukkueet taistelevat SM-liigan runkosarjan voitosta, asiantuntija lataa Tapparan puolustuksesta huiman arvion – äänestä omaa suosikkiasi

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.