1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lenkkeily

Maailman pohjoisin puistojuoksutapahtuma starttaa Oulussa

Kansainvälinen vapaaehtoisjärjestö Parkrun järjestää lauantaisin viiden kilometrin juoksuja ympäri maailman. Syyskuun 11. päivä tapahtuma käynnistyy Oulussa.

Parkrun Pokkisen lähtö ja maali ovat Oulun Pokkisenpuistossa. Kuvassa järjestäjätiimin jäseniä. Kuva: Sylvester Eriksson-Bique

Ensimmäinen Suomessa järjestettävä parkrun käynnistyi lokakuussa 2017 Tampereella. Tällä hetkellä Suomessa on yhteensä kolme parkrun-tapahtumaa. Oulussa käynnistävä puistojuoksu on lajissaan neljäs.

Idea Parkrun Pokkisesta syntyi Ouluun hiljattain muuttaneiden Sylvester Eriksson-Biquen ja Cristian Cardozon toimesta. Yhdessä lenkkeily on hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin.

– Täällä on niin hienot lenkkireitit, että halusimme Ouluun sellaisen porukan, jonka kanssa voi lähteä lauantaisin yhdessä liikkumaan, kertoo Sylvester Eriksson-Bique.

Järjestäjätiimin tavoitteena on tehdä maailmasta onnellisempi ja terveellisempi paikka liikunnan keinoin. Tavoitteena on kannustaa kaikkia liikkumaan.

– Toivomme paikalle myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole ennen käyneet juoksemassa. Mukaan voi tulla vaikka pyörätuolin kanssa, sanoo Sylvester Eriksson-Bique.

Syyskuussa starttaava tapahtuma tulee olemaan jokaviikkoinen läpi talven.

Lähtö ja maali ovat Pokkisenpuistossa. Reitti kiertää Hupisaarilla ja Merikosken patoaltaan ympäristössä. Maailman pohjoisin parkrun starttaa liikkeelle lauantaina kello 9.30.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.