1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. koronapandemia

Toimitukselta: Päivittäiset tartuntaluvut kertovat yhä vähemmän koronapandemiasta

Koronarokotuksen saaneiden suomalaisten osuus kasvaa, ja se vaikuttaa myös Ylen uutisoinnin painopisteisiin. Liikumme poikkeustilasta kohti normaalia.

Sairaanhoitaja Francis Agbehiadzie valmisteli koronarokotetta Helsingin Messukekuksessa perjantaina. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Yle haluaa kertoa koronapandemiasta myös jatkossa olennaisen.

Tästä syystä keskitymme uutisoimaan ennen kaikkea pandemian isommasta kuvasta.

Päivittäisten tartuntalukujen näyttävä raportointi on yhä harvemmin journalistisesti perusteltua. Ennen rokotteita tartuntojen seuraukset olivat vakavammat, ja ilmassa oli huolta muun muassa tehohoitopaikkojen riittävyydestä. Nyt jo yli puolet suomalaisista on saanut kaksi rokoteannosta.

Seuraamme tiiviisti rokotekattavuuden etenemistä, sairaalahoidossa olevien ja kuolleiden määrää. Päiväkohtaisten tartuntalukujen korostamisen sijaan suosimme jatkossa pidemmän aikavälin tarkastelua ja analysointia. Tästä syystä emme enää automaattisesti nosta päivittäisiä tartuntalukuja otsikoihin, lähettämiimme uutisnotifikaatteihin tai tv- ja radiolähetyksiin.

Tämä ei tarkoita sitä, että emme enää seuraisi lukuja. Seuraamme niitä, ja yleisö voi luottaa siihen, että kerromme merkittävät käänteet.

Löydät kaikki kiinnostavat koronagraafit edelleen tutusta paikasta verkkosivuiltamme.

Kirjoittaja on Yle Uutisten suunnitteleva sisältöpäällikkö.

Lue lisää:

Päivittyvä seuranta: Uusimmat tiedot koronavirustilanteesta maailmalta ja Suomesta