1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murha

Hovioikeus puuttui Tervon surmatyöstä annettuihin rangaistuksiin – nyt myös pariskunnan nainen tuomittiin murhasta elinkautiseen

Hovioikeuden mukaan surmatyön tehneestä pariskunnasta molemmat osapuolet tulee tuomita murhasta elinkautiseen. Surmatyö tapahtui viime vuoden toukokuussa. Pariskunta oli houkutellut uhrinsa Tervoon ulkoilualueelle, missä uhria ammuttiin haulikolla.

Itä-Suomen hovioikeuden mukaan myös pariskunnan nainen syyllistyi murhaan. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen hovioikeus on koventanut Tervon surmatyöstä pariskunnan naiselle annettua tuomiota.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi vajaa vuosi sitten ainoastaan pariskunnan miehen elinkautiseen murhasta sekä useista muista rikoksista. Nainen tuomittiin törkeästä vahingonteosta, pahoinpitelystä sekä useista varkauksista kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Nyt hovioikeus on katsonut, että myös naiselle on syytä määrätä elinkautinen vankeusrangaistus murhasta ja muista rikoksista. Naisen osuus rikoksen tekemisessä on hovioikeuden mukaan ollut olennainen ja kokonaisuuden kannalta merkityksellinen.

Henkirikoksen uhri oli kolmekymppinen iisalmelainen mies.

Pariskunta oli houkutellut viime vuoden toukokuussa uhrinsa, naisen entisen kumppanin, Tervoon ulkoilualueelle. Siellä pariskunnan mies oli ampunut uhria haulikolla. Pariskunta oli tehnyt uhrille väkivaltaa lyömällä ja potkimalla.

Pariskunta oli sen jälkeen vienyt uhrin 20 kilometrin päähän Tervon keskustasta, surmannut uhrin ja haudannut hänet maastoon.

Muutosta hovioikeuden ratkaisuun voi hakea korkeimmalta oikeudelta valittamalla vain, jos korkein oikeus myöntää siihen valitusluvan.

Lue myös:

Pariskunta tuomittiin Tervon surmatyöstä – miehelle murhasta elinkautinen, naiselle 3 vuotta vankeutta useista rikoksista

Pariskunta houkutteli naisen ex-kumppanin ulkoilualueelle ja tappoi hänet – Iisalmelaismiehen surman oikeudenkäynti alkoi

Iisalmelaismiehen taposta epäilty kaksikko vangittiin – heitä epäillään myös törkeästä ryöstöstä