1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Valtion tuet

Oulu palkkaa lastenhoitajia ja koulunkäynninohjaajia koronan aiheuttamien vaikeuksen korjaamiseen – valtio myönsi miljoonan euron tuen

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella korjataan koronan haittoja varhaiskasvatuksessa ja esi- sekä perusopetuksessa. Valtio kohdisti avustusta eniten niihin kuntiin, joiden lapsiin ja oppilaisiin koronaepidemia on pahiten vaikuttanut.

Oulun kouluihin palkataan opettajia ja koulunkäynninohjaajia valtion tukirahan avulla. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Oulu saa noin miljoona euroa valtion avustusta koronaepidemian aiheuttamien vaikeuksien korjaamiseen varhaiskasvatuksessa ja esi- ja perusopetuksessa.

Avustus on tarkoitettu lasten ja oppilaiden kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukemiseen ja summa tulee käyttää ensi vuoden loppuun mennessä.

Oulussa rahoituksella palkataan muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, opettajia sekä koulunkäynninohjaajia. Rahoituksella lisätään myös muun muassa tukiopetusresurssia.

– Osalla lapsista ja nuorista koronaepidemia pahensi jo aiemmin olleita ongelmia. Etäkoulun ja karanteenien aiheuttama osallistumisvaje vaikuttaa perheiden hyvinvointiin. Myös sijaisten saaminen korona-aikana on ollut vaikeaa, toteaa Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdisti avustusta eniten niihin kuntiin, joiden lapsiin ja oppilaisiin koronaepidemia on pahiten vaikuttanut. Valtionavustusta myönnettiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.