1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hätäkeskukset

Turkulaiselle hätäkeskuspäivystäjälle sakkoja tehtävien laiminlyönnistä

Mies perusteli ratkaisujaan muun muassa teknisillä vioilla, mutta oikeuden mukaan niillä ei menettelyjen osalta ole merkitystä.

Laiminlyönnit tapahtuivat tapahtuivat tammi-huhtikuussa vuonna 2018. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Käräjäoikeus on tuominnut Varsinais-Suomen hätäkeskuksessa työskennelleen hätäkeskuspäivystäjän sakkorangaistukseen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Maksettavaa kertyi 50 päiväsakkoa eli yhteensä 2 250 euroa.

Tuomio tuli erilaisista laiminlyönneistä. Oikeus katsoi, että mies muun muassa teki vääriä kirjauksia, ei vastannut puheluihin, laiminlöi takaisinsoittovelvollisuuden eikä välittänyt tehtävää poliisille. Teot tapahtuivat tammi-huhtikuussa vuonna 2018.

Mies perusteli ratkaisujaan muun muassa teknisillä vioilla, mutta oikeuden mukaan asialla ei menettelyjen osalta ole merkitystä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että kuudessa tapauksessa tuomittu syyllistyi rikokseen. Kolmen tapauksen osalta menettelyä ei voida pitää virkavelvollisuuden rikkomisena.

Lue lisää:

Hätäkeskuspäivystäjälle pitkä syytelista laiminlyödyistä töistä – ei soittanut takaisin, hätäpuhelut kirjattiin virheiksi, tehtävät eivät siirtyneet poliisille