1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Opiskelijajuhlat

Oulussa ennennäkemättömän suuret opiskelijabileet –Kuusisaaressa illalla jopa 8 000 ihmistä

Kyseessä on Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen opiskelijoiden lukuvuoden avajaisjuhla Hurmos. Tapahtuman toivotaan lisäävän yhteisöllisyyttä oppilaitosten välillä.

Hurmos-juhlan valmisteluissa on ison festivaalin tuntua, kun tapahtuma järjestetään tuhatpäiselle opiskelijajoukolle. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulussa järjestetään perjantaina isot opiskelijabileet, kun Kuusisaareen kokoontuu noin 8 000 korkeakouluopiskelijaa juhlistamaan lukuvuoden alkua.

Kyseessä on Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen opiskelijoiden lukuvuoden avajaisjuhla Hurmos.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Oulussa järjestetään kahden korkeakoulun yhteinen luuvuoden avajaistapahtuma. Tapahtuman toivotaan lisäävän yhteisöllisyyttä oppilaitosten välillä.

– Näin suuria lukuvuoden avajaisjuhlia ei ole Suomessa aiemmin järjestetty, toteaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Joki.

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestöjen mukaan tapahtumassa on huomioitu koronatoimet. Alueella on mahdollista noudattaa turvavälejä ja maskin käyttöä suositellaan.

Toivoniemen ja Kuusisaaren välinen kevyen liikenteen silta on suljettu muulta liikenteeltä festivaalin vuoksi kello 17-00.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.