1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti jälleen miten ravintoloissa noudatetaan koronaohjeistuksia – tarkastuksilla ei havaittu vakavia rikkomuksia

Avi tarkasti ravintoloita toimialueellaan elo–syyskuun vaihteessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä.

Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa tarkastetuissa paikoissa. Kuva: Jesse Mäntysalo / Yle

Itä-Suomessa ravintoloitsijat noudattavat suhteellisen hyvin koronaohjeistusta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti toimialueellaan 35 ravintolaa elo–syyskuun vaihteessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä.

Itä-Suomen avin alueella anniskelu ravintoloissa on tällä hetkellä sallittua puoleenyöhön saakka.

Anniskeluravintoloissa asiakaspaikkamäärä sisätiloissa on rajoitettu puoleen maksimimäärästä. Ruokaravintoloissa saa täyttää kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa tarkastetuissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa kohteissa tiedossa.

Avin mukaan ravintoloissa tarvitaan edelleen jaksamista tartuntatautilain mukaisten velvollisuuksien noudattamisessa.

Tarkastajat antoivat ravintoloille ohjausta siitä, miten laaditaan asianmukainen koronasuunnitelma ja tiivistelmä. Tarkastusten yhteydessä annettiin myös määräyksiä laatia suunnitelma. Aluehallintovirasto tekee jälkitarkastuksia ja varmistaa, että havaitut puutteet korjataan.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.